Uutiset

Kuljetuskalusto

Mercedes-Benz panostaa asiakastyytyväisyyteen ja luotettavuuteen

Mercedes-Benz kuorma-autot ennakoivat tälle vuodelle uutta myyntiennätystä. Viime vuonna yhtiö myi Euroopassa 105 000 yli 6 tonnin kuorma-autoa. Ensi vuonna yhtiö odottaa myynnin palaavan vuosien 2005¬ ja 2006 tasolle maailmanlaajuisen rahoituskriisin ja orastavan kysynnän hiipumisen johdosta. Myyntiodotukset ovat parhaimmillaankin kohtuullisia, sillä Länsi-Euroopassa kysyntä laskee, Yhdysvalloissa talouden elpyminen viivästyy ja Japanissa autojen menekki jatkuu heikkona.

Mercedes-Benz kuorma-autot ennustavat investointien kääntyvän laskuun ensi vuonna. Autonvalmistajilta edellytetään hyvää johtajuutta, sinnikkyyttä ja asialleen omistautumista, jotta ne voivat vastata markkinaympäristön koveneviin haasteisiin. ”Koko strategiamme perusta on kuorma-autojen optimaalinen ja tehokas kehittäminen, jolla voitamme asiakkaidemme luottamuksen”, määrittää Daimler Trucksista Daimlerin johtokunnassa vastaava Andreas Renschler.

”Trucks you can trust” on Mercedes-Benz kuorma-autojen asiakkailleen antama lupaus, joka kertoo Mercedes-Benzin hyötyajoneuvojen korkeasta laadusta ja motivoi verkoston yli 40 000 työntekijää ympäri maailmaa. Väitteen todenperäisyyden osoittavat esimerkiksi yli sadassa maassa päivästä toiseen luotettavasti toimivat 600 000 Mercedes-Benz Actrosia sekä muut yhtiön kuorma-automallit kuten Atego ja Axor.

Vakuutena ovat myös eurooppalaiset markkinatutkimukset, joiden mukaan Actrosissa on vähiten vikoja muihin saman luokan kuorma-automalleihin verrattuna. Asiakaspalautteissa Actrosia kiitetään erityisesti käytettävyydestä pitkien huoltovälien ja vähäisen korjaustarpeen ansiosta. Tuotteiden laatua koskevien asiakasvalitusten määrä onkin supistunut alle puoleen 1990-luvun puolivälistä, kerrotaan yrityksestä.

Laatu ja luotettavuus ovat Mercedes-Benzin hyötyajoneuvojen valmistuksen kulmakiviä. Luotettavuuden takaamiseksi kaikki ajoneuvoteknologiaa koskeva palaute ja kysymykset arvioidaan huolellisesti. ”Trucks you can trust” -lupaus ohjaa verkoston kaikkien yksiköiden toimintaa, ajoneuvojen valmistuksesta niiden myyntiin ja aina huoltopalveluihin saakka. Lupaus heijastaa myös Mercedes-Benz kuorma-autojen reilua ja yhteistyöhaluista suhtautumista asiakkaisiinsa. ”Koko kuljetusala on riippuvainen kalustosta ja yhteistyökumppaneista, joihin voi luottaa joka tilanteessa, milloin ja missä tahansa”, Mercedes-Benz kuorma-autot -liiketoiminnan johtaja Hubertus Troska painottaa.

Lue seuraavaksi