Uutiset

Kuljetuskalusto

Mekaanikot uuteen tupaan – enemmän palveluja yhdestä pisteestä

Volvo Truck Center Kotkan uusi, lattiapinta-alaltaan yli 2000 neliömetrin rakennus on tuonut korjaamotoiminnalle runsaasti kaivattua lisätilaa, mikä on edelleen mahdollistanut palvelutarjonnan laajentamisen autoista perävaunuihin ja päällirakenteisiin.

Reilun 1200 neliön korjaamotilassa on viisi läpiajettavaa huoltopaikkaa, joista yhdessä on huoltokuilu ja yksi on varattu Volvo Express Service -pikahuollon käyttöön. Myös nostimien määrää on lisätty, yhdellä huoltopaikalla voidaan koko yhdistelmä nostaa kerralla ylös.

Kaikkiaan uudessa korjaamossa voidaan huoltaa ja korjata samanaikaisesti kymmentä autoa. Kasvaneiden tilojen ansiosta korjaamon varustusta on lisätty rungonoikaisulaitteilla ja induktiolämmittimellä.

Uuden rakennuksen myötä varaosavaraston kokoa on kasvatettu kattamaan Volvo-osien ohella myös Närko ja Hiab tuotteiden perusvarasto. Volvon perässä seuraava perävaunu yhdessä kappaletavaranosturin kanssa saa osakseen samaa huolenpitoa auton kanssa, ja mikä tärkeintä – samalla kertaa.

– Isompi yksikkökoko mahdollistaa aikaisempaa laajemman palvelutarjonnan. Meillä on nyt paremmat tilat sekä laajempi osaajajoukkio, joka syntyy aikaisempaa suuremmasta henkilökunnasta. Haluamme palvella asiakkaita heidän kuorma-autokalustonsa huolto- ja korjaustöissä alusta loppuun asti. Kotkassakin pystytään nyt hoitamaan autoja kokonaisvaltaisemmin kuin ennen, toteaa Volvo Trucksin jälkimarkkinointijohtaja Jonne Honkanen.

Kokonaisvaltaisia palvelupaketteja

Korjaamo- ja varaosapalvelun ohella myös automyynti toimii Kotkan uudessa Volvo Truck Centerissä ja kaikkiaan Kisällinkadun toimitalossa työskentelee seitsemäntoista raskaan kaluston ammattilaista.

Mekaanikkojen määrää on kasvatettu yhteentoista ja jälkimarkkinointijohtaja Honkasen mukaan tavoitteena on jatkossakin kasvattaa Kotkan toimipisteen organisaatiota markkinoiden kehityksen mukaisesti. Kuljettajille on varattu asianmukaiset taukotilat ja aiempaa tilavamman tontin ansiosta pysäköintimahdollisuudetkin ovat paremmat kuin ennen.

Uuden korjaamotalon myötä myös aukioloajat ovat uudistuneet: korjaamo ja varaosahuolto palvelevat nyt arkisin aamuseitsemästä iltakymmeneen ja lauantaisin kahdeksasta kuuteentoista.

Monet asiakkaat haluavat ulkoistaa kuorma-autojen huoltoon ja kunnossapitoon liittyvät asiat. Vastaukseksi tähän kysyntään Volvo Trucksin tavoitteena on, että sen verkosto pystyy tarjoamaan palveluja, joiden ansiosta asiakkaat voivat keskittyä omaan ydinliiketoimintaan, eli kuljettamiseen ja logistiikkaan. Käytännössä tämä tarkoittaa valmiita ratkaisuja, huoltosopimuksia, rahoitusta, IT-järjestelmiä ja kuljettajakoulutusta asiakkaalle kulloinkin parhaiten sopivaksi paketiksi räätälöitynä.

Kun tehokkuus edellyttää kaluston kokonaisvaltaista huolenpitoa, on huoltoliikkeiden pystyttävä huolehtimaan auton ja sen varusteiden ohella myös päällirakenteiden huoltamisesta. Keski-Euroopassa asiakkaat ovat vaatineet erilaisia palvelupaketteja jo pitkään ja samaan suuntaan mennään Suomessakin.AP

Lue seuraavaksi