Uutiset

Kuljetuskalusto

Maxpo 2013: Fliegl push-off-lava

Konekeskon osastolla Maxpo 2013 -messuilla oli esillä saksalaisen Fliegl:n valmistama push-off -lava, jossa kuormantyhjennys tapahtuu kippaamisen sijaan työntämällä etuseinää kohti lavan takaosaa. Fliegl-edustajana Suomessa toimivan Piakon Hannu Kovanen kertoo kiinnostuksen Suomessa uutta tuotetta kohtaan olevan erittäin vilkasta.

”Lavan painopiste saadaan erittäin alas ja tyhjentäminen on aina turvallista, koska kaatumisvaaraa ei ole. Materiaalin kiinnijuuttuminen on myös erittäin vähäistä, sillä etuseinässä olevat jousitetut kulutuspalat kaapivat pohjan ja seinät puhtaaksi materiaalista”, kertoo Kovanen.

Push-off lavoja hyödynnetään monipuolisissa tehtävissä ja Kovasen mukaan esimerkiksi asvaltinajossa on monin paikoin siirrytty kippilavoista push-off -ratkaisuun. Myös matonveto on alhaisen painopisteen ansiosta erittäin helppoa ja ennen kaikkea turvallista. Kovasen mukaan rakenteen paino on käytännössä kippirakenteen kanssa yhtäläinen, eikä hankintahinnassa ole merkittävää eroa.

Fliegl valmistaa vuositasolla noin 4000 yksikköä, jotka päätyvät paljolti vientimarkkinoille. Valmistusohjelmassa on muun muassa kippipuolikkaita, lavetteja sekä rahtiperävaunuja. Myös hakkeen ja muun keveän massatavaran ajoon soveltuvat vaihtoehdot kuuluvat tuotevalikoimaan. ”Vastikään tuotantoon on otettu tilavudeltaan 90 kuution alumiinirakenteinen hakeperävaunu, jossa hyödynnetään push-off -rakennetta”, kertoo Kovanen.

Lue seuraavaksi