Uutiset

Kuljetuskalusto

MAN:n uuden moottoritehtaan rakennustyöt käynnistyivät Nürnbergissä

MAN Nürnberg

MAN:n tulevan moottoritehtaan peruskivi on muurattu Nürnbergissä. Tehtaassa tullaan valmistamaan huippuluokan dieselmoottoreita kaikille konsernin merkeille – MAN, Scania ja Navistar. Erittäin taloudelliset dieselmoottorit on kehitetty yhteistyössä kaikkien konsernin kuorma-automerkkien kesken, ja ne tulevat toimimaan teknologisena siltana kohti siirtymistä tulevaisuuden sähköiseen liikkumiseen. MAN on sitoutunut täysin päästöttömän liikenteen kehittämiseen osana uutta NewMAN-strategiaa. Dieselmoottoreita tarvitaan kuitenkin tämän siirtymäkauden aikana pitkän matkan liikenteen ja maantieverkoston ulkopuolisten kuljetusten tarpeisiin. MAN ja Scania ovat kehittäneet vuodesta 2017 alkaen tätä uutta moottorikonseptia, jolla tähdätään tiukentuvien ympäristösäädöksien saavuttamiseen ja vähennetään edelleen CO2-päästöjä.

”Keskitymme erityisesti linja-autojen ja kuorma-autojen akkukäyttöisten sähköisten ajojärjestelmien kehittämiseen. Olemme yksi Euroopan johtavista raskaiden ajoneuvojen valmistajista myös tällä sektorilla. Samaan teemme vetyyn perustuvan voimalinjan tutkimusta Nürnbergissä. Yhteistyössä tehty kehitystyö ja täysin uuden sukupolven dieselmoottoreiden valmistus raskaan liikenteen segmenttiin, jotka tulevat olemaan lajinsa viimeisiä, auttaa meitä monin tavoin. Emme ole ainoastaan kehittäneet ainutlaatuista moottorialustaa, vaan olemme samalla luoneet talouden ja henkilöstön liikkumavaran, jota voimme käyttää päästöneutraalien ajojärjestelmien kehittämiseen. Luonnollisesti työskentelemme läheisesti tällä alueella muiden kumppaneidemme kanssa TRATON-konsernissa ja Volkswagen-konsernissa”, sanoi MAN Truck & Busin tutkimuksesta ja kehityksestä vastaava johtaja Frederik Zohm.

MAN D26 -moottori

Tuotantoa vuodesta 2024 alkaen

MAN:n tehdas Nürnbergissä valmistaa CBE-sukupolven (Common Base Engine) moottoreita vuodesta 2024 eteenpäin – arviolta samaan aikaan kun MAN:n pitkän matkan täyssähköisten kaupallisten ajoneuvojen sarjavalmistus alkaa Münchenissä. Näiden ajoneuvojen sähköiset voimalinjat valmistetaan myös Nürnbergissä.

Perinteiset ja sähköiset voimalinjat valmistetaan tulevaisuudessa Nürnbergissä osana teknologista siirtymää. ”Nyt kun MAN muuttaa strategista fokustaan, Nürnbergistä tulee vaihtoehtoisten ja perinteisten voimalinjojen päätehdas. Tällä pystyy näkemään kirjaimellisesti raskaiden ajoneuvojen teknologian muutoksen. Uusi CBE-sukupolven moottoreiden tuotantohalli rakennetaan lähelle tulevaisuuden sähköisten voimalinjojen tuotantotiloja ja vetykäyttöisten ajoneuvojen testaustiloja. Emme voi sanoa dieselkäyttöisille ajoneuvoille hyvästi vain painalla nappulaa. Kyseessä on enemminkin vierityspalkki”, sanoo MAN:n voimalinjojen tuotannosta ja Nürnbergin tehtaasta vastaava johtaja Ulrich Zimmer.Lue seuraavaksi