Uutiset

Kuljetuskalusto

MAN SimplePay on uusi maksutapa

MAN Truck & Bus on ”fiksu innovaattori” ja ensimmäistä kertaa ajoneuvovalmistaja kehittää digitaalisen järjestelmän kaikkiin hyötyautoja koskeviin maksuihin: MAN SimplePay. Kuorma-autosta tulee digitaalinen lompakko – järjestelmää voi käyttää kaikissa kuorma-autoihin liittyvissä jokapäiväisissä maksuissa. Edut: täysin läpinäkyvä ja maksutapahtumien yksinkertaistaminen. Uskollisena strategiselle johtamisperiaatteelle ”Simplifying Customer Business” MAN Truck & Bus helpottaa asiakkaidensa liiketoiminnan pyörittämistä.

MAN SimplePay on ensimmäinen askel kohti täysvaltaista maksujärjestelmää, joka toimii eri palveluissa. Yhdessä yhteistyökumppanin BP:n kanssa MAN lanseeraa automaattisen, kontaktittoman ja turvallisen maksujärjestelmän tankkaamiseen – ilman käteistä tai korttia. Kuljettaja voi pysytellä kuorma-auton lähellä – tankkausaseman sisällä tai automaatilla ei tarvitse enää maksaa erikseen ja siten säästyy myös aikaa.

Autokantaa hallinnoivat henkilöt hyötyvät myös, sillä heillä on reaaliaikainen näkymä valvoa kaikkia kustannuksia ja tapahtumia kunkin yksittäisen ajoneuvon kohdalta yhdessä järjestelmässä. Toinen positiivinen vaikutus: heidän hallinnollisiin tehtäviin käytetty aika lyhenee. MAN helpottaa näin oleellisesti autokantaa hallinnoivien henkilöiden työtaakkaa ja lyhentää hallinnointiin menevää aikaa, jotka usein estävät heitä suorittamasta heidän todellista tehtävää eli ajoneuvojen mahdollisimman tehokasta käyttöastetta.

Teknisestä näkökulmasta katsottuna maksutapahtuma tapahtuu suoraan kuorma-autosta RIO Box -alustan telematiikkayksiköiden avulla. Maksutapahtuman digitaalinen prosessointi tapahtuu toisen yhteistyökumppanin, maksuratkaisupalveluja tarjoavan Stripen kautta. Pilvipalveluinfrastruktuurin tarjoaa puolestaan Amazon Web Services (AWS). MAN SimplePayn voi tilata MAN Marketplace -palvelun kautta, jolloin palvelu asennetaan haluttuihin kuorma-autoihin verkon yli tehtävällä päivityksellä (OTA). 

MAN SimplePayn markkinalanseeraus yhdessä yhteistyökumppani BP:n kanssa on suunniteltu tapahtuvan mahdollisimman nopeasti. Lisää on myös tulossa: seuraavissa vaiheissa kumppaniverkosto ja palvelut yksinkertaiseen ja turvalliseen maksamiseen laajentuvat. Esimerkiksi tienvarsipalvelut – kuten rikkoutuneen kuorma-auton korjauksen  maksaminen huoltoliikkeelle RIO Boxin kautta.

Pilottiprojekti käynnistyi heti IAA Transportation 2022 -näyttelyn jälkeen Englannin markkina-alueella ja tämän jälkeen se esitellään Saksan markkinalla. MAN SimplePay implementoidaan myöhemmin kansainvälisesti myös Saksan rajojen ulkopuolelle. TRATON-konsernin kautta järjestelmä voidaan integroida myös sen edustamiin merkkeihin ja järjestelmän integrointia suunnitellaan myös MAN-linja-autoihin ja hyötyautoihin.

Lue seuraavaksi