Uutiset

Kuljetuskalusto

Man-maansiirtoauto kovaan käyttöön

Suvanto Trucks Oy:n pihamaalla Turussa oli ennen vuodenvaihdetta näytillä järeä maansiirtoauto. Alustana on viisiakselinen MAN TGS 45.500 10×4 Jorpen lämpölavalla. Nyttemmin auto on jo luovutettu asiakkaalle Espooseen ja sen voi nähdä pääkaupunkiseudun liikenteessä.

Suvanto Trucks Oy on luovuttanut järeän maansiirtoauton espoolaiselle maarakennusyritykselle. Viisiakselinen auto oli nähtävissä Turussa valmiiksi varusteltuna ennen toimitustaan asiakkaalle. Alustana on MAN TGS 45.500 10×4, selässään Jorpen lava.

Maansiirtoon tarkoitettu auto on varusteltu Suomessa asianmukaisin varustein. MAN TGS 45.500 -kuorma-autoalustan päällä on Jorpen 16,2 kuution lämpölava. Se on valmistettu

Nostoista huolehtii Nummi RT66 -ryhmäkippi. Ylös nousee 32 tonnia. Kahdella toisiinsa kytketyllä sylinterillä toteutettu rakenne tukevoittaa ylösnostettua lavaa. Iskunpituus on 3913 milliä.

kauttaaltaan Hardox-kulutusteräksestä. Ainevahvuus pohjassa on kahdeksan ja laidassa kuusi millimetriä. Tyhjennyksen helpottamiseksi on lavan etuosassa tärytin. Perälaita aukeaa kahdessa osassa. Suurempi yläosa nousee ylös, ja pienempi lippamainen alaosa toimii kippauksessa myös eräänlaisena lavanjatkeena tyhjentäen näin kauemmas renkaista.
Lavan nostosta huolehtii Nummin RT66 -ryhmäkippi. Iskunpituus on 3913 millimetriä ja nostosylinterit ovat kuusivaiheisia. Kahden erillään olevan sylinterin myötä lavan sivuttaistukevuus paranee kipattaessa. Kippimekanismi on myös matalalampi, jolloin se on voitu sijoittaa alemmas. Nostovoimaa kipissä on 32 tonnia. Kuorman suojaksi on tarjolla rullattava peite.

Jorpe-lämpölavan perälaita aukeaa kahdessa osassa. Niin kippiä, perälaidan yläosaa kuin alaosaa voidaan ohjata kutakin erikseen omana toimintona. Alaosa toimii alas laskettuna lippana. Takimmainen akseli nousee ja kääntyy.

Järeä maansiirtoauto
Alustan, MAN TGS 45.500 10×4, kaksi etuakselia sekä viimeinen akseli ovat kääntyviä. Viimeinen akseli on myös nouseva. Euro 6 -normit täyttävästä moottorista irtoaa tehoa 368 kilowattia (500 hv). Vaihteistona manuaalilaatikko. Konttorin puolella on tilaa. Autossa on nimittäin makuuohjaamo. Muilta osin laite on tuttua MANnia. Auton nokalla on maansiirtoajoon sopiva vankkatekoinen raudasta tehty puskuri. Se suojaa hyvin etupään rakenteita. Alimmat astinlaudat on sijoitettu kiinteästi molemmin puolin juuri tähän etupuskuriin.

Ohjaamon näkymiä hallitsee suuri ohjauspyörä. Kojelaudan perinteiset analogiset mittarit antavat paljon informaatiota yhdellä vilkaisulla. Ohjauspyörässä on runsaasti ajoon ja audiotekniikkaan liittyviä kytkimiä. Vaalea sisustus tekee sisätilasta hyvin valoisan, vaikkakin hieman alttiin likaantumiselle.

Pääkaupunkiseudulle
Auto on luovutettiin asiakkaalleen, Muuralan Maansiirto Oy:lle. Espoolainen yritys on tehnyt maarakennusta ja koneurakointia pääkaupunkiseudulla jo yli kolmen vuosikymmenen ajan. Nyt toimitettu maansiirtoauto täydentää talon MAN-autokannan jo neljään.

 

 

 

Lue seuraavaksi