Uutiset

Kuljetuskalusto

MAN esittelee Euro 6 -tekniikkaa

Saksalaisvalmistaja MAN kertoo tuovansa Baumaan maarakennuksen ja työmaa-ajon vaatimusten mukaan räätälöidyt Euro 6 –ajokit. Nyt esiteltävissä moottoreissa hyödynnetään pakokaasujen takaisinkierrätystä, pakokaasujen jälkikäsittelyä sekä hiukkasuodatinta. MAN on valinnut strategiakseen hyödyntää kaksivaiheista turboahtamista, jonka ansiosta moottorin teho- ja vääntöominaisuudet ovat käytössä laajalla kierroslukualueella nopeasti. Moottorimallisto pitää sisällään 220-480 hevosvoiman teholuokkaan asettuvat vaihtoehdot, joiden vääntömomenttien kerrotaan kasvaneen Euro 5-versioihin verrattuna. Parempien vääntöominaisuuksien ansiosta autoilla voidaan liikkua taloudellisesti myös työmaiden ulkopuolella maantieajossa.

Ulkoiset muutokset ovat hyvin maltillisia, mutta uudella maskilla ja teräspuskurilla pölyisillä työmailla ahertavat ajokit sidotaan maantiemalliston kanssa samaan perheeseen. Sisällä ohjaamossa on tehty uudistuksia, joilla parannetaan kuljettajien viihtyvyyttä.

MAN:n osastolla on nähtävillä myös hydraulinen MAN HydroDrive-etuveto, jonka avulla maantieajoon räätälöidyn ajokin maasto-ominaisuuksia voidaan parantaa. Liukuohjaus on tuttua tekniikkaa pienkuormaajista, mutta MAN kertoo nyt tuovansa samaa tekniikkaa kuljetuskalustoon. 6×4-vetotavalla varustettuihin TGS- ja TGX-alustoihin voidaan valita ohjattavuutta parantava järjestelmä. Käytännössä järjestelmä jarruttaa sisäkurvin puoleisia pyöriä alle 30 km/h nopeudessa.

Lue seuraavaksi