Uutiset

Kuljetuskalusto

Mäkisen palkintopalliputki sai jatkoa Espanjassa

Suomalainen ratakuorma-autoilija Mika Mäkinen on hyvää vauhtia vakiinnuttamassa paikkansa ratakuorma-autojen EM-sarjan palkintopallilla. Mad-Croc MAN TG:llä ajava 41-vuotias auralaiskuljettaja ajoi avausviikonloppuna saavutetun kahden voiton jatkoksi Espanjan Navarrassa toiseksi.  Italian Misanon kaltaiseen menestykseen suomalaiskuljettaja ei tällä kertaa yltänyt, sillä jarruongelmien kanssa paininut Mäkinen saavutti kolmessa muussa EM-lähdössä sijat 7,8 ja 9. 
– Meillä oli jarrujen kanssa ongelmia koko viikonlopun ajan. Kun jarruihin ei luota niin ei sitä vain uskalla ajaa niin että renkaiden lämpötila nousisi toimintalämpötilaan. Sama ongelma vaivasi jo Misanossa, mutta Navarran hitaalla radalla jarruongelma korostui.

MAN lupasi vaihtaa seuraavaan kisaan uudet jarrut, venttiilit ja kaikki. Toivotaan, että ongelma saadaan ratkaistua, Mäkinen totesi.  Mäkinen oli pitkään kiinni sunnuntain toisen startin paalupaikassa, mutta viiden sekunnin aikasakko pudotti hänet lähtöruudukkoon yhdeksänneksi. Aikasakkoa Mäkinen ei sulattanut.
– Väistin useaan otteeseen hurjasti jarrutuksiin syöksynyttä kanssakilpailijaa. Neljännellä väistökerralla jouduin ajamaan törmäyksen välttämiseksi radalta ulos ja sain siitä aikasakon. Käsittämätön tuomio tuomaristolta. Neljännen lähdön tulos olisi ollut ilman sakkoa paalulta ajettuna ihan toinen. Voitosta olisin taistellut, mutta tämä on välillä tätä, Mäkinen harmitteli. Ratakuorma-autojen EM-sarjan kärjessä jatkaa sarjan hallitseva Euroopan mestari sekä Mäkisen tallikaveri Saksan Jochen Hahn.

Mäkinen ajaa kahden kilpailuviikonlopun ja kahdeksan EM-startin jälkeen pisteissä kuudentena. Hahnin ja Mäkisen MAN-tiimi Castrol Team Hahn Racing johtaa tiimin välistä mestaruussarjaa.

EM-sarjan seuraava kilpailuviikonloppu ajetaan kahden viikon kuluttua Nogaron radalla Ranskassa.

Ratakuorma-autojen EM-sarja  
Pistetilanne 2/10 viikonloppu:  
1. Jochen Hahn (GER) MAN 80
2. David Vrsecky (CZE) Freightliner 75
3. Antonio Albacete (ESP) MAN 64
4. Markus Oestreich (GER) MAN 64
5. Adam Lacko (CZE) Renault 58
6. Mika Mäkinen (FIN) MAN 50

Lue seuraavaksi