Uutiset

Kuljetuskalusto

Mäkinen takaisin voittokantaan Venäjällä

Mad-Croc Truck Race Teamin Mika Mäkinen ajoi ratakuorma-autojen EM-sarjan Venäjän osakilpailussa voittoon. Viikonlopun neljästä startista Mäkiselle kirjattiin sijat yksi, kolme ja kahdesti sija kahdeksan. Kun kaudesta on jäljellä neljä kilpailuviikonloppua, Mäkinen ajaa sarjan EM-pisteissä kahdeksantena. Auralaiskuljettaja oli tyytyväinen viikonlopun antiin. Pitkään vaivanneet auton ajo-ongelmat saatiin vihdoin ratkaistua ja tulos oli välittömästi komea.
– Löydettiin perjantain jälkeen vihdoin ja viimeinen puuttuva palanen vauhtia, kun selvisi, että auton etuakseli ei ollutkaan se, mikä sen piti olla. Meille on koko kauden ajan kerrottu, että etuakseliin ei ole tehty mitään muutoksia. No nyt selvisi, että sitä oli kallistettu taaksepäin kolmen asteen sijasta seitsemällä asteella.

– Ihmeellistä touhua. Ei tuollaista eroa silmällä huomaa, mutta kun saimme kallistuskiilat akselilta pois niin kierrosajasta lähti heti kaksi sekuntia. Meidän isoin ongelma on koko kauden ollut auton puskeminen ja sitä on yritetty sitkeästi säätää pois. Nyt auto ei enää puske ja se tottelee myös säätömuutoksia, Mäkinen totesi Smolenskista. Ratakuoma-autojen EM-sarja viettää reilun kuukauden mittaista taukoa, jonka Mäkinen tiimeineen käyttää hyväksi testaamiseen.
– Menemme Tsekin Mostiin testaamaan, ja kyllä tämän voiton jälkeen sinne onkin mukava lähteä. Säädetään auto hyvään iskuun ja yritetään syksyn neljässä viimeisessä kisassa vakiinnuttaa paikka palkintopallitaisteluissa, Mäkinen toteaa.

Ratakuorma-autojen seitsemäs EM-kilpailuviikonloppu ajetaan 30.8-1.9. Mostin radalla Tsekissä.

Ratakuorma-autojen EM-pistetilanne 6/12 viikonloppua:

1. Antonio Albacete (ESP) MAN 250
2. Jochen Hahn (GER) MAN 231
3. Markus Oestreich (GER) MAN 189
4. David Vrsecky (CZE) Freightliner 179
5. Norbert Kiss (HUN) MAN 175
6. Adam Lacko (CZE) Renault 126
7. Markus Bösiger (GER) Renault 113
8. Mika Mäkinen (FIN) MAN 101

Lue seuraavaksi