Uutiset

Kuljetuskalusto

Mad-Croc Truck Racing Team kaudella 2014

Mad-Croc Truck Racing Team koostuu kaudella 2014 Mika Mäkisestä (vas.), Aki Teinistä, Sami Ojasesta ja Iveco Straliksesta.

Ratakuorma-autojen EM-sarjasta tuttu Mika Mäkinen siirtyy alkavalla kaudella väliaikaisesti Mad-Croc Truck Racing Teamissä tallipäällikön tehtäviin, sillä auralainen on päättänyt pitää välivuoden EM-sarjan ajamisesta. Samalla kilpakalusto vaihtuu saksalaisesta MAN-kuorma-autosta italialaiseen Ivecoon. Timissä kuljettajavastuu siirtyy Ranskan ratakuorma-autosarjaan osallistuvalle Sami Ojaselle ja kotimaista ratasarjaa ajavan Aki Teinin harteille. Tiimin kalustona on Suomen nopein Iveco Stralis. Mäkinen ei kuitenkaan pois sulje mahdollisuutta, että myös hän osallistuisi kauden aikana valikoituihin EM-sarjan osakilpailuihin.

”Ranskan ja Suomen ratakuorma-autosarjojen ohella kierrän tyttäreni mukana rata-autoilun SM-sarjan osakilpailuissa. Voi kuitenkin olla, että johonkin EM-osakilpailuun lähden testaamaan uuden Ivecon kulkua. Ranskan Le Mansin EM-kisa voisi olla sellainen. Uskon, että saamme kesän aikana kehitettyä Ivecosta kilpurin, jolla ajaa huippusarjassakin kymmenen nopeimman joukkoon”, kaavailee Mäkinen.

Ratakuorma-autojen Ranskan mestaruussarjaan osallistuva Sami Ojanen on pitänyt lajin parista ajotaukoa seitsemän vuotta. 2000-luvun puolivälissä luokan kärkikahinoista tutun punkalaitumelaisen hiljaiselo päättyy kesäkuun alussa miehen startatessa suomalaistiimin Ivecolla Paul Ricardin radalla kauden ensimmäiseen Ranskan mestaruussarjan osakilpailuun.

Sarjassa ajetaan kaikkiaan viisi kilpailuviikonloppua ja se kerää lähtöviivalle reilut kolmekymmentä autoa.

”Kisat ajetaan hienoilla ja isoilla radoilla. Lähdöissä on paljon autoja, mikä on yksistään hyvä asia. Nopeilla moottoriradoilla vaaditaan alustalta paljon ja säätöjen on oltava kohdallaan, joten töitä on edessä. Meillä on osaava porukka matkassa, kuten lajin legenda Jouko Kallio. Kokeillaan ja katsotaan, mitä kesän aikana saadaan aikaiseksi”, maalaa Ojanen.

Jotta tiimin kesään ei jäisi ylimääräistä luppoaikaa, kiertää vuoden 2010 ratakuorma-autojen Suomen mestari lietolainen Aki Teini Mad-Croc Truck Racing Teamin Ivecolla kansallisen kuorma-autoluokan ratasarjan, jonka ohjelmassa on kuusi kilpailuviikonloppua.

”Ajoin samalla autolla kauden 2011 sarjassa toiseksi, joten yksi pykälä olisi parannettavaa. Uskon, että Mikan tulo tämän auton kehittäjäksi vie meitä kaikkia eteenpäin ja saamme rakennettua autoa nopeammaksi. Totta kai, aina kun ajamaan lähdetään, niin mestaruus on ainoa tavoite. Parin rikkonaisen kauden jälkeen ensimmäinen tavoite on kuitenkin päästä ajamaan ehjä kausi ja lähdöt maaliin”, summaa Teini päätteeksi.

Lue seuraavaksi