Uutiset

Kuljetuskalusto

LTP Cargolle Limetecin FRC-koreja

Limetec FRC -koreja

Kokkolalainen Team Limetec Oy:n valmistaa kuorma-autojen päällirakenteita ja perävaunuja hyvin monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Nyt yhtiö on tuonut pienen tauon jälkeen kotimaan markkinoille sarjan ATP-luokiteltuja tuotteita lämpösäädeltyjä kuljetuksia varten. Ensimmäisten joukossa LTP Cargo Oy sai käyttöönsä kolme FRC-luokiteltua kaksilämpötilakoria Mercedes-Benz Actros -alustoille asennettuina.

LTP Groupiin kuuluva LTP Cargo Oy on lämpötilahallittua elintarvikelogistiikkaa valtakunnallisesti tarjoava yhtiö. Modernit elintarviketerminaalit sijaitsevat Vantaalla, Liedossa ja Tampereella. Kaiken kokoisista elintarvikealan yrityksistä koostuvaa asiakaskuntaa palvelee noin sata työntekijää. Koko konsernissa tekijöitä on noin 240.

LTP Cargo Oy hankki kolme Limetec FRC -korilla varustettua Mercedes-Benz Actros -kuorma-autoa, joista kaksi ehti luovutustilaisuuteen. Autoihin kytketään 13,6–16,5 metrin pituiset viisiakseliset perävaunut, ja ne aloittavat runkoliikenteessä LTP Groupin terminaalien välillä.

”Omia kuorma-autoja LTP Cargolla on 60, kaikki Mercedes-Benzejä. Lämmönsäätölaitteet ovat Thermo King -merkkisiä ja takalaitanostimet Palfingereita. Kuormakoreissa on eri valmistajien tuotteita”, sanoo LTP Groupin toimitusjohtaja Matti Tuominen. ”Mahdollisimman yhtenäinen kalusto helpottaa kaluston hallintaa ja kuljettajien työtä.”

Runkolinjalle ja jakeluun

Matti Tuomisen mukaan LTP Cargo vaihtaa vuosittain 10–15 uutta autoa. Team Limeteciltä hankittiin nyt korit kolmeen Mercedes-Benz Actros 2553 -autoon, jotka tulevat runkoliikenteeseen.

”Koreissa on kaksitasolastausmahdollisuus ja väliseinän avulla kori voidaan jakaa kahteen lämpötila-alueeseen. Takaovi on kolmeosainen ja oikealla sivulla on yksilehtinen sivuovi, joten kori soveltuu myös jakelukuljetuksiin”, kertoo Team Limetecin toimitusjohtaja Hannu Peltomaa.

LTP Cargon uusien autojen kuormakorin pituus on 9,4 metriä, joten auton kokonaispituus jää alle 12 metrin. Se mahdollistaa tarvittaessa käynnit myös Helsingin keskusta-alueella, jossa ajoneuvon kokonaispituus on rajoitettu.

Huolenpitoa Veholla

Kaikissa LTP Cargon autoissa on Vehon huolenpitosopimus. ”Veho huolehtii alustan, päällirakenteen ja sen varusteiden huolloista ja korjauksista. Kaikki kunnossapito hoituu yhdessä paikassa”, sanoo aluemyyntijohtaja Mika Liljeström Veholta.

Helteisessä säässä tapahtuneen luovutuksen jälkeen autot pääsevät tositoimiin muun muassa pakasteiden kuljetukseen. Kuvassa vasemmalta Vehon Mika Liljeström, LTP Groupin Matti Tuominen sekä Team Limetecin Hannu Peltomaa ja Juha-Pekka Mäkelä.

Matti Tuomisen mukaan huolenpitosopimus on LTP Cargolla todettu parhaaksi ja taloudellisimmaksi ratkaisuksi.

Korjaa vaurio heti

Tärkeä osa luokiteltujen kuormakorien huolenpitoa on viivyttelemätön vaurioiden korjaus. Olipa kuormakori miten laadukas hyvänsä ja kuljettaja huolellinen, voi joskus korin seinän sisäpinta vaurioitua.

”Pienikin reikä pitää heti teipata ja kori toimittaa viipymättä korjattavaksi. Reiän kautta seinän eristeisiin pääsee kosteutta, mikä heikentää eristeen ominaisuuksia. Jos vauriota ei korjata, voi käydä niin, että luokituksia ei enää saa uusittua, kun korin lämmöneristyskyky on heikentynyt liiaksi”, toteavat Liljeström ja Peltomaa.

Luokiteltuja koreja ja perävaunuja

Team Limetec on nyt tuonut jälleen kotimaan markkinoille sarjan luokiteltuja kuorma-autojen kuormakoreja ja perävaunuja sekä kiinteäseinäisinä että kokonaan sivusta aukeavina. Tarjolla ovat ATP-luokat FNA ja FRC sekä räjähdysaineiden kuljetukseen EX III.

LTP Cargon uusien autojen Limetec FRC -korissa on mahdollisuus kahteen lämpötila-alueeseen ja kaksitasolastaukseen. Takalaitanostin, kolmeosainen takaovi ja sivuovi tekevät korista myös jakeluajoon soveltuvan. Runkoliikenteessä autoihin kertyy noin 250 000 kilometriä vuodessa.

Team Limetec valmistaa vuosittain noin 250 yksikköä, joista suuri osa menee vientiin Ruotsiin ja Norjaan. Yhtiön on vuoden 2020 alusta alkaen omistanut huittislainen Kuorma-autokorjaamo Makelä Oy, jonka yrittäjänä on Juha-Pekka Mäkelä. Samaan yritysryhmään kuuluu myös perinteikäs perniöläinen AM Auto-Mäkinen Oy.

”Limetec on premium-tason tuote. Olen tuntenut J-P:n (Mäkelä) vuosikymmenet ja tiedän, että hänen tekijänsä osaavat työnsä ja tuotteet ovat hyviä. Siksi päädyttiin Limeteciin”, Matti Tuominen sanoo lopuksi.Lue seuraavaksi