Uutiset

Kuljetuskalusto

Liikkuvan omaisuuden sijainnin hallinta

Kotimaisen AitoSolutions Oyj:n AitoPoint on koneiden, laitteiden ja ajoneuvojen automaattinen sijainnin hallintajärjestelmä. Ratkaisu tuottaa ajantasaisen tiedon seurattavista kohteista joihin on kiinnitetty AitoSolutionsin kehittämä edullinen tunniste. Asiakkaat ovat ottaneet ratkaisun käyttöön vaihtolavojen, konttien, aggregaattien ja muiden vastaavien arvokkaiden koneiden ja työkalujen hallintaan. Helppokäyttöisyys ja kätevä laajennettavuus ovat olleet tärkeimpiä syitä suosioon.

AitoSolutions Oyj:n uusi liikkuvan omaisuuden ja työturvallisuuden edullinen hallintajärjestelmä on otettu lämpimästi vastaan markkinoilla.

Koneiden, laitteiden ja työkalujen seuranta

Kokonaisuus on kehitetty käyttökohteisiin missä kuorma- tai pakettiautolla siirretään seurattavia koneita ja laitteita. Ratkaisu koostuu kohteeseen kiinnitettävästä RFID tunnisteesta, kuljettavan kaluston lukijasta ja web-pohjaisesta ohjelmistosta. Systeemi tunnistaa milloin seurattava kohde siirretään pois kuljettavasta kalustosta ja merkitsee kartalle siitä pisteen ja tiedon mikä kohde on kysymyksessä. Luonnollisesti järjestelmä soveltuu erinomaisesti käytettäväksi myös työkoneiden yhteydessä.

AitoSolutionsin omaisuuden hallintajärjestelmän kaaviokuva.

Tunneliratkaisu

Kun halutaan vaivattomasti seurata kaluston liikkumista tunnelissa, niin ratkaisu koostuu tunnelin seinille asennettavista lukijayksiköistä ja liikkuvaan kalustoon sijoitetuista tunnisteista. Kaluston ohittaessa lukijan, tulee siitä tieto järjestelmään. Tunnistuspisteet toteutetaan optimaalisesti kahdella lukijayksiköllä, joiden tehtävänä on rekisteröidä tunnistustapahtumat ja kulkusuunta. Ajoneuvojen nopeus voi olla jopa 30 km/h.

Kätevän kokoiset (pankkikorttikoko) tunnisteet on helppo sijoittaa seurattavaan kohteeseen.

Henkilöstön työturvallisuussovellus

Järjestelmää käytetään myös henkilöiden työturvallisuutta ja tehokkuutta lisäämään. Lukijat asennetaan kattamaan seurattava alue. Tunniste kiinnitetään henkilön kypärään sisäpuolelle tai se on työvaatteen taskussa. Tällöin saadaan reaaliaikainen tieto missä kukin henkilö sijaitsee. Sijainti on tärkeä työturvallisuutta lisäävä tekijä kaivoksissa, tunneleissa, satamissa, rakennuksilla, vaarallisten aineiden käsittelypisteissä jne. Tunniste voidaan lukea vapaassa tilassa jopa 100 metrin päästä ja useimmissa tapauksissa myös ajoneuvon sisältä. AitoSolutions on kehittänyt myös Atex version tunnisteesta.

Selkeä käyttöliittymä on saanut kiitosta käyttäjiltä.

Helppokäyttöinen käyttöliittymä

Kokonaisuus rekisteröi tunnistustapahtumat, tallettaa tapahtumatiedot tietokantaan ja näyttää tiedot pilvipalvelussa. Ohjelmistokomponentit (tietokanta, tiedonkeräin ja webpalvelin) voivat sijaita PC:llä tai AitoSolutionsin palvelinkeskuksessa. Salatun AitoPoint pilvipalvelun avulla järjestelmä on kätevä, monipuolinen ja edullinen työturvallisuuden sekä omaisuuden hallintajärjestelmä.

AitoSolutions järjestelmän edut:

  • reaaliaikainen tieto henkilön tai koneen/laitteen/ajoneuvon sijainnista
  • helppokäyttöinen ’Etsi kohde’ hakutoiminto
  • tunnistettavan materiaalista riippumaton tunnistus jopa 100 m saakka
  • rekisteröi kulkumäärät, ajonopeudet ja ajankohdat
  • kotimainen kokonaisratkaisu – tuki- ja ylläpitopalvelut lähellä

Kotimainen Aito Expert Group kasvaa ja kehittyy hyvää vauhtia

Aito Expert Group muodostuu kulunvalvonta-, työajanseuranta ja matkalaskujärjestelmien osaajasta AitoSolutions Oyj:stä (toimipisteet Espoossa ja Tampereella), liikkuvaan työhön tarkoitettujen tablettien ammattilaisesta Aito Hand Held Oy:stä, groupin Euroopan logistiikka yritys Aito Eesti Ou:stä, rahoitusyhtiö Aito Finance Oy:stä ja Kiinan markkinoilla menestyvästä Aito China Ltd:stä.

 www.aitosolutions.com

Lue seuraavaksi