Uutiset

Kuljetuskalusto

Legenda uusiutui – Mitsubishi Pajero 3.2 DI-D AT Instyle Navi

Mitsubishi Pajero on nimi, joka Suomessa yhdistetään välittömästi todelliseen vetovoimaan sekä etenemiskykyyn. Pajero on vakuuttanut maastoautoilijat tai vaikkapa perävaunun käyttäjät jo 1980-luvun alkupuoliskolta ja nyt neljännen sukupolven malli on uudistettu vastaamaan vuoden 2015 vaatimuksia.

Mitsubishi Pajero on automalli, joka ei esittelyjä kaipaa, sillä niin vankka sen maine edelleen maassamme on. Maasturien kulta-aikana moni autoilija ehti totuttautua Pajeron voimaan, tilaan ja maastokelpoisuuteen, mutta radikaalien veromuutosten jälkeen on Pajero-kanta maassamme nykyään muiden todellisten maasturien tapaan valitettavan alhainen. Tämä on todella sääli, sillä kyseessä on monikäyttöinen ja Suomen olosuhteisiin mainiosti soveltuva ajoneuvoluokka. Polttoainetaloudellisuuden ja päästöteknologian kehittyessä ovat maasturit nykyään hyvin ympäristöystävällisiä, joten toivottavaa olisi, että myös meillä luokkaan suhtauduttaisiin autoverotuksellisesti suopeammin.

Faceliftissä Pajero on saanut uutta ilmettä varsinkin keulaan ja uusi kromisäleikkö, etupuskuri sekä led-valot kertovat nykyaikaisuudesta sekä konepeiton alla piilevästä voimakkuudesta. Suomeen tuotavat Pajerot ovat pitkän mallin versioita ja lähes viiden metrin pituus sekä kahden metrin korkeus on dynaamisella ja virtaviivaisella muotoilulla onnistuneesti muutettu sulavuudeksi. Tyylikkyyttä tuo myös takaoveen sijoitetun vararengaskotelon sulauttaminen osaksi koria, mikä miellyttää silmää ja yhdistettynä takaspoileriin luo Pajeroon hyvin aerodynaamisen vaikutelman. Maastokelpoisuudesta kertovat taas 18 tuuman renkaat 12-puolaisilla kevytmetallivanteilla sekä jämerät astinlaudat.

Pajeron sisätiloihin noustessa saa välittömästi oikean maastoautoilijan asenteen kohdalleen, sillä kunnon astinlaudat ja jämerästi sulkeutuva etuovi kertovat suoraa kieltä auton kokoluokasta. Pehmeä istuin, ohjauspyörä sekä kookas vaihteenvalitsin ovat ylellisesti nahalla päällystettyjä.  Nämä ominaisuudet yhdistettynä mittariston sekä hallintalaitteiden nykyaikaiseen muotoiluun sekä ohjaamon avaruuteen ja valoisuuteen tekevät tärkeästä ensivaikutelmasta hyvin onnistuneen. Mittaristo on looginen ja esimerkiksi ajotavan ilmaisu on erittäin selkeä. Keskikonsolissa huomion vie kookas seitsemän tuuman navigointi- ja peruutuskamerajärjestelmä kosketusvärinäytöllä sekä sen yläpuolella sijaitseva ajotietokoneen näyttö, jonka monipuolisesta tietokannasta saa selville ajan, päivämäärän, lämpötilat, ilmanpaineet, korkeuden, keskinopeuden, polttoaineen kulutuksen sekä ajomatkat.

Vaihteenvalitsimen yläpuolella on takatasauspyörästön lukon kytkin ja oikealla puolella sijaitsee ajotavan monipuolinen valintavipu, jonka avulla löytyy oikea etenemistyyli jokaiseen maastoon ja maantielle. Valittavissa on niin nopea takaveto hyviin olosuhteisiin, nopea neliveto vaikkapa vetotehtäviin, nopea neliveto keskitasauspyörästö lukittuna liukkaisiin tilanteisiin sekä hidas neliveto keskitasauspyörästö lukittuna todella vaativiin ajotehtäviin.Muutenkaan Instyle Navi -version varustelu ei jätä toivomisen varaa ja viihtyvyyden kruunaa Rockfordin erityisesti Pajeroon suunnittelema huipputason äänentoistojärjestelmä 12 kaiuttimella sekä takasubwooferilla. Käyttömukavuutta tuovat esimerkiksi ETACS-järjestelmän monipuoliset ominaisuudet, kuten valo- ja sadetunnistimet, sekä avaimettomat lukitus- ja avausmekanismit.

Mitsubishi Pajero poikkeaa monista maastureista sisätilojensa koon puolesta, sillä tässä ajopelissä on reilusti tilaa myös takamatkustajille niin korkeuden kuin jalkatilan osalta. Pajero on lisäksi hyvin monikäyttöinen, sillä istuinratkaisujen kautta auto muuntuu kahden henkilön tavarankuljetusversiosta viiden hengen perhemaasturiksi tai lisäistuimien avulla seitsemän henkilön tila-autoksi. Kolmas istuinrivi on helposti ja nopeasti taitettavissa lattian alle ja näin tavaratilan lattia säilyy tasaisena. Kun lisämatkustajille ei ole tarvetta, voidaan lisäistuimet poistaa kokonaan ja näin saadaan vielä yksi erillinen säilytyslokero lisää.

Voimanlähteenä Pajerossa toimii nykyaikainen 3,2-litrainen Common Rail Direct Injection Diesel, jossa on 200 hevosvoimaa ja vääntöä muhkeat 441 Nm. Kehittyneen teknologian, kuten dieselin hiukkassuodattimen ansiosta päästötaso on Euro 5b ja CO2-lukema on 224 g/km. Automaattivaihteistona toimii erittäin pehmeäkäyttöinen viisipykäläinen Invecs-II, jota voi Sports Mode -asennon avulla käyttää manuaalisesti vipua ylös- tai alaspäin liikuttamalla. Vetokykynsä ansiosta Pajero on erinomainen valinta usein perävaunua tai traileria vetävälle ja 3,5 tonnin maksimivetopaino tarjoaakin runsaasti mahdollisuuksia. Todellisena maastoautona Pajeroa seuraa raskaskin perävaunu tai venetraileri nöyrästi perässä, eivätkä mökkiteiden tai rantakosteikkojen haasteet menoa haittaa. Sopiva ajotapa on helppo valita ja kaksivetoisesta menosta voi siirtyä suoraan nelivetoon alle sadan kilometrin nopeuksissa.

Itse koeajossa Pajero lunastaa sille asetetut korkeat odotukset suuremmitta moitteitta. Sähköisesti tarkasti säädettävissä olevan istuimen saa helposti oikeaoppiseen ajoasentoon ja auton korkeuden tuomasta hyvästä näkyvyydestä pääsee ottamaan kaiken irti. Hallintalaitteet ovat sijoiteltuja loogisesti niin ohjauspyörässä kuin kojelaudassa, eikä peruskuljettajalta juurikaan kulu aikaa eri toimintojen löytämiseen. Kunnon peilit tuovat turvallisuutta ja iso ikkunapinta-ala yhdistettynä maltillisen kokoisiin palkkeihin tarjoaa hyvät näkymät joka suuntaan.

Pajeron kiihtyvyydeksi on ilmoitettu 11 sekuntia, mikä on tämän kokoluokan ajoneuvolle oikein sopiva arvo. Pajero soveltuu ketteryytensä ansiosta myös kaupunkiajoon ja maalaisjärkeä käyttämällä autolla pärjää pysäköintihalleissa sekä ahtailla parkkipaikoilla. Moottoriteillä Pajeron sisätilojen hiljaisuus korostuu ja keskustelu matkustajien kanssa onnistuu ääntä korottamatta (ei koske lapsiperheitä). Panostus äänentoistolaitteistoon on myös onnistunut sijoitus ja vaativinkin hifisti saadaan subwooferin ja kaiuttimien yhdistelmällä tyytyväiseksi. Huonokuntoisella lumisella ja jäisellä metsäautotiellä Pajeron maastoautoluonne pääsee esille ja sopivin ajotapa löytyy valikosta nopeasti. Syvät urat tai paksu kinos eivät Pajeroa hidasta ja järkevällä ajotyylillä Pajerolla pääsee perille miltei joka kohteeseen.

Mikään ihan kansanauto Mitsubishi Pajero Instyle Navi ei tule olemaan, sillä sen noin 70 000 euron hinta rajaa ostajakuntaa. Täytyy kuitenkin huomioida Pajeron kattava varustevalikoima, sillä lähes kaikki mahdollinen kuuluu jo mukaan. Periaatteessa Pajeron voisi ajatella houkuttelevan vaikkapa yrittäjiä, eräharrastajia tai hevosvaunujen vetäjiä. Monipuolisuutensa ansiosta Pajero muuntautuu minuuteissa urakoitsijan työjuhdasta perheen harrastustoimiin tai vaikka kauppakassiksi. Mitsubishin takuu on nykyään yleiseurooppalainen 100 000 km / 5v. Kilometrimäärä on pienempi, mutta takuu on kattavampi.

Lue seuraavaksi