Uutiset

Kuljetuskalusto

Lastbil 2016 Osa 1

Kahden vuoden välein Jönköpingissä, Ruotsissa järjestävät sikäläiset kuorma-autoalan julkaisut Trailer ja Svensk Åkeritidning yhdessä messuyhtiö Elmian kanssa Lastbil-messut. Nimensä mukaisesti messut keskittyvät esittelemään tuotteita ja palveluita, jotka ovat läheisesti sidoksissa kuorma-autoihin ja maantiekuljetuksiin.

Tämänvuotinen tapahtuma, Lastbil 2016, oli edelliskertaista selkeästi suurempi. Näytteilleasettajia oli 415 ja näyttelyn kokonaisala 75000 neliömetriä. Neljän päivän aikana messuihin kävi tutustumassa lähes 34500 vierasta.

Lastbil-messut ovat pohjoismaisittain merkittävä tapahtuma kuljetusalalla. Hyvä osoitus tapahtuman merkittävyydestä on, että Scania valitsi juuri Lastbil 2016 -messut uuden mallistonsa yleisen ensiesittelyn tapahtumapaikaksi.

Erottamattomana osana tapahtumaa on rakennettujen kuorma-autojen näyttely ja siihen liittyen arvostettu Nordic Trophy -kilpailu. Ensimmäisen kerran sitten vuoden 2009 voitto jäi Ruotsiin, kun Berthon Jönsson pokkasi komeimman pokaalin kahden vuoden ikäisellä Scania-täysperävaunuyhdistelmällään.


Suurelle yleisölle uusi Scania esiteltiin ensimmäisen kerran Jönköpingissä. Nyt autoon pääsi tutustumaan kosketusetäisyydeltä ja tuhannet messuvieraat käyttivätkin tilaisuuden hyväkseen heti, kun peitteet autojen päältä oli saatu käärittyä kokoon.


Scanian uudet mallit olivat esillä sekä sisällä että ulkona. Odotetusti kiinnostus uutuuksia kohtaan oli valtaisa. Päästäkseen tutustumaan ohjaamon sisätiloihin, oli valmistauduttava jonottamaan omaa vuoroaan.


Tatra on perinteikäs tsekkiläinen kuorma-autovalmistaja, jolla on maahantuoja myös Ruotsissa. Euroopan markkinoille Tatralla on tarjolla Euro 6 -normit täyttävä Phoenix-mallisto, jossa ohjaamo on tuttu DAF:n CF-mallista. Moottorivaihtoehdot ovat Paccar MX-11 tai MX-13 ja vaihteistona ZF tai Allison. Alusta onkin sitten Tatran omaa tuotantoa ja hyvin poikkeuksellinen. Jokainen pyörä on erillisjousitettu ja vetävä. Voima pyörille välittyy keskusputkirungon kautta. Erikoisen voimansiirron takia vasemman puolen pyörät ovat muutaman senttmetrin oikeanpuoleisia edempänä. Tatra on taatusti maastokelpoinen auto.


Boije Ovebrink ajoi kesällä jälleen uusia kuorma-autojennopeusennätyksiä, nyt Iron Knight -nimen saaneella Volvolla, jonka D 13 -moottorista on neljän turboahtimen avustuksella saatu 2400 hevosvoimaa huipputehoa ja vääntömomenttia 6000 newtonmetriä. Vaihteistona on vakiomallinen I-Shift Dual Clutch -kaksoiskytkinvaihteisto, vain kytkinlevyt on vaihdettu sintrattuihin. Paikaltaan lähtien Ovebrink oli kilometrin päässä 21,29 sekunnin kuluttua, jolloin keskinopeus oli 169 km/h ja huippunopeus 276 km/h.


Volkswagen esitteli osastollaan kesällä uudistunutta Amarokia, joka on saanut moottorikseen väkivahvan 3,0-litraisen V6-dieselmoottorin. Uusi Amarok saapuu Suomeen aivan lähiaikoina. Uudesta Amarokista on enemmän tarinaa Ammattiautot-lehden verkkosivuilla.


Monet Nordic Trophy -osallistujat olivat esillä alkuviikosta jollakin näyttelyosastolla. Mercedes-Benzin osastolla olivat Lundmanin, Auvisen ja Ekdahlin Actrokset, jotka kaikki keräsivät pokaaleita lauantai-iltana Nordic Trophyn palkintojen jaossa. Kaikkien näiden autojen rakentamisessa on suomalaisilla tekijöillä ollut merkittävä panos.


Näyttelyosastot levittäytyivät Elmia-messukeskuksen halleihin ja ulkoalueelle yhteensä 7,5 hehtaarin alueelle. Lisää tapahtumasta messuraportin toisessa osassa.

Lue seuraavaksi