Uutiset

Kuljetuskalusto

Lasirahti vaatii jämäkkyyttä

– Keräsimme varsin paljon tietoa eri lasiperävaunuista niin kuljetusliikkeiltä kuin asiakkailtakin ja kokemukset Langendorfin tuotteista olivat useimmiten myönteisiä. Tämän perusteella perävaunun valinta oli varsin helppoa, kertoo TransPeltolan toimitusjohtaja Hannu Peltola.

Nyt hankituilla perävaunuilla hoidetaan maailmanlaajuisen lasivalmistaja AGC Flat Glass Europe SA:n kuljetuksia Kouvolaan avattavasta uudesta pinta-alaltaan 5000 neliön logistiikkakeskuksesta kaikkialle Suomeen. Peltolan mukaan tavaravirrat logistiikkakeskuksen suuntaan hoidetaan paljolti Vuosaaren sataman kautta kulkevina autokuljetuksina, mutta osin myös junakuljetuksina Venäjältä. Langendorfin valmistamat lasiperävaunut nousevat näyttämölle vasta asiakastoimituksissa.

– Logistiikkakeskuksessa rakennetaan asiakaskohtaiset kuormat pohjalevylle, jonka kuljettaja poimii perävaunuun täysin itsenäisesti ilman ulkopuolista konevoimaa, kertoo terminaalijohtaja Jussi Toikka Kouvola Cargo Handling Oy:stä.

Kuorman purku asiakkaan tiloissa tapahtuu samalla tavalla itsenäisesti, joten lasilogistiikka on käytettävän kaluston ansiosta varsin itsenäistä ja kellonajasta riippumatonta työtä. Perävaunujen kantavuus suomalaisen lainsäädännön mukaan on noin 28 tonnia. Rakenteesta johtuen kaikki kuormat ovat ”paikan kaatoja”, jakokuormia tällä kalustolla ei ajeta.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi