Uutiset

Kuljetuskalusto

Lämpöyhtiö – varaudu jakeluhäiriöihin

Höyrytys

Pyörien päällä liikkuvien varalämpöpalveluiden kysyntä on selvässä kasvussa. ”Yksittäisiä varalämpökeikkoja, joilla paikataan muun muassa kriittisten kohteiden kuten sairaaloiden jakelukatkoksia, teemme jatkuvasti. Lämpöyhtiöitä kiinnostavat yhä enemmän myös äkillisten häiriötilanteiden varalle tehtävät 24/7-varalämpösopimukset. Sellainen meillä on esimerkiksi Savon Voiman kanssa”, kertoo toimitusjohtaja Risto Nupponen Höyrytys Oy:ltä.

Höyrytys tarjoaa laajan valikoiman erilaisia liikkuvia varaenergiapalveluita lämpöyhtiöiden, teollisuuden ja kiinteistöjen tarpeisiin. Liikkuva varalämpö sopii ratkaisuksi sekä suunniteltuihin että yllättäviin lämmönjakelukatkoksiin. Höyrytyksen varalämpökalusto tarjoaa vaihtoehtoja järeistä rekoista ja höyryautoista aina pienikokoisiin lämpöperävaunuihin. Varaenergian käyttöaika kerrallaan voi vaihdella tunneista päiviin tai jopa viikkoihin.

Lämpöyhtiöiltä edellytetään varautumissuunnitelmaa

Varalämmön vuosisopimuksissa toimintaperiaate on, että akuutin ongelman sattuessa varalämpö on saatavilla 24/7, saapuu paikalle ja kytketään verkkoon tietyssä vasteajassa. Ketterin liikkuvan varaenergian ratkaisu, HydroHeater-lämpöperävaunu, voidaan tuoda kohteeseen pakettiauton perässä, ja sen kytkeminen toimintavalmiiksi kestää vain noin 15 minuuttia.

Painetta lämpöyhtiöille varaenergian varmistamiseen aiheuttaa muun muassa se, että valtioneuvoston päätös huoltovarmuuden tavoitteista edellyttää kaukolämpöyhtiöiltä katkoksiin varautumista. Energiateollisuus ry:n ja Huoltovarmuuskeskuksen hiljattain kaukolämpöyhtiöille tekemän kyselyn tulokset kertovat, että varautumissuunnittelu ja -järjestelyt ovat nyt kuuma aihe.

Tampereella 28.-30.10.2014 järjestettävien Energia-messujen pääsisäänkäynnin lähellä voi tutustua ketterään HydroHeater-varaenergiaperävaunuun ja osastolla A404 kaikkiin Höyrytyksen energiapalveluihin.

Lue seuraavaksi