Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetusalan tulevaisuuden näkymät esillä Kuljetus 2023 -suurtapahtumassa

Kuljetus 2023

Kuljetus 2023 -tapahtuma järjestetään neljän vuoden tauon jälkeen 25.–27.5. Paviljongissa Jyväskylässä. Tapahtuma tarjoaa kattavan läpileikkauksen kuljetusalaan. Esillä ovat uusimmat paketti- ja kuorma-automallistot, autojen päällirakenteet sekä monipuolinen valikoima palveluja ja tarvikkeita Suomesta ja ulkomailta. Tapahtumassa on mukana yli 200 näytteilleasettajaa.

Kuljetuskalustosta esillä ovat erikokoiset tavara-autot kevyistä pakettiautoista raskaisiin kuorma-autoihin. Esillä on lisäksi muun muassa erilaisten päällirakenteiden, rengasalan, varaosapalvelujen, kuljettajakoulutuksen sekä logistiikan tietojärjestelmien palveluntarjoajia. Sähköisen kaluston lisäksi tapahtumassa ovat kattavasti esillä myös hyötyajoneuvoille soveltuvat latausratkaisut. Ulko-alueilla esillä on laaja valikoima perävaunuja ja päällirakennettuja erikoistehtäviin suunniteltuja autoja.

Kuljetusmessuilla on lisäksi hyvä tilaisuus tutustua uusiin sähköisiin liikennelupapalveluihin Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin osastolla, jossa on paikalla ajoneuvotekniikan, henkilölupien ja liikennelupien asiantuntijoita vastaamassa kysymyksiin.

Tapahtumassa on mahdollisuus koeajaa sähköpakettiautoja

Tapahtumassa on luvassa myös kokonaan uusien mallistojen esittelyjä. Esillä on dieselkaluston lisäksi muun muassa sähköisiä voimalinjoja kaikissa kokoluokissa. Tapahtumassa on myös mahdollisuus koeajaa sähköpakettiautoja torstaina ja perjantaina klo 11–16 ja lauantaina klo 11–15. Ajan koeajoon voi varata suoraan näytteilleasettajien osastoilta.

Koeajettavat sähköpakettiautot ovat Citroën ë-Jumpy, Ford E-Transit, Opel Combo-e Cargo, Maxus e-Deliver 9, Mercedes-Benz eVito Tourer, Renault Kangoo E-Tech, Renault Trucks Master E-tech, Toyota Proace Verso EV ja Volkswagen ID. Buzz Cargo. Sähköpakettiautojen koeajoalueen latausjärjestelmät on toimittanut Kempower.

Seminaari tarjoaa tietoa kuljetus- ja logistiikkatoimialan vihreästä siirtymästä

Näyttelyosastojen lisäksi tapahtuman ajankohtaiset puheenvuorot avaavat kuljetus- ja logistiikka-alan tulevaisuuden näkymiä. Kuljetussektorin käyttövoimamurros on vielä alkuvaiheessa, mutta kehitys on viime vuosina ollut nopeaa.

Avajaispäivänä torstaina 25.5. klo 10.30–12.30 järjestettävässä ajankohtaisseminaarissa kuullaan asiantuntijoiden näkemyksiä muun muassa kuorma-autojen sähköistymisestä ja kuljetusalan vihreästä siirtymästä. Seminaarissa kuullaan myös yritysten näkökulmia kuljetusten päästöjen vähentämiseen. Seminaarin ohjelma on kokonaisuudessaan nähtävissä tapahtuman sivuilla.

Seminaarin päättää kuljetusalan ajankohtaispaneeli. Keskustelemassa ovat europarlamentin jäsen Henna Virkkunen, vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn Posti Oyj:stä, toimitusjohtaja Tero Kallio Autotuojat ja -teollisuus ry:stä ja toimitusjohtaja Anssi Kujala Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:stä.

Perjantaina 26.5. Suomen Kuljetus ja logistiikka SKAL tarjoaa lisäksi tietoiskuja ajankohtaisista kuljetusalan teemoista.

Tapahtumaan voi osallistua ilmaiseksi rekisteröitymällä kävijäksi

Tapahtuma on suunnattu kaikille kuljetusalasta ja kuorma- ja pakettiautomarkkinasta kiinnostuneille. Sisäänpääsy Kuljetus 2023 -messuille on veloitukseton rekisteröitymällä kävijäksi ennakkoon tapahtuman sivustolla tai paikan päällä.


Lue seuraavaksi