Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetusalan kassakriisi ei ole ohitse

SKAL:n tekemän selvityksen mukaan kuljetusyrityksistä vain vajaa kolmannes on saanut siirrettyä alkuvuonna kohonneet kuljetuskustannukset hintoihin. Kuusikymmentä prosenttia yrityksistä on saanut hintoja tarkistettua osittain, ja joka kymmenes ei ole onnistunut lainkaan hinnantarkistuksissa.
Kuljetusyritysten taloudellinen tilanne on edelleen huolestuttava, eikä raakaöljyn hinnan laskeminen tuo nopeaa helpotusta. Dieselin hinta on yhä erittäin korkea ja keväällä kohonneet kustannukset ovat syöneet yritysten katteet.
SKAL ry:n mukaan ministereiden on lunastettava kotimaiselle kuljetuselinkeinolle annetut lupaukset yritysten kilpailukyvyn kohentamiseksi viimeistään elokuisessa budjettiriihessä. Ulkomaisille kuorma-autoille tulee mahdollisimman nopeasti asettaa suomalaisilta kuorma-autoilta perittävän käyttövoimaveron suuruinen päivämaksu.
Metsänomistajille annettu verotuki osoittaa, etteivät EU-säädökset estä omia kansallisia ratkaisuja. SKAL muistuttaa myös logistiikkatoimialan olevan erittäin tärkeä maamme kilpailukyvyn ja talouselämän kannalta.

Lue seuraavaksi