Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus Peipponen Oy optimoi ja keskittää kalustoaan

Euro 5 –moottoreilla varustetut autot jakaantuvat siten, että viisi autoista on 14 tonnin, yksi 12 tonnin ja neljä 10 tonnin kokonaismassalla. Eri kokoluokilla pyritään toimitusjohtaja Tapio Pinomäen mukaan optimoimaan autojen koko eri tehtäviin taloudellisesti kohdalleen. Kokoluokat uuden hankinnan myötä hieman muuttuivat. Pinomäen mukaan yhteen automerkkiin keskittymällä  helpotetaan kaikkia asiakaskäyntejä auton toimittajan kanssa. Myös huoltotoiminnat yksinkertaistuvat.
”Olemme tarkkaan pyrkineet nyt miettimään kokoluokat kohdalleen eli oikean kokoinen auto pyritään aina laittamaan asialle. Kevyimmät artikkelit kun painavat kirjekuoriluokassa vain grammoja. Raskaimmat sitten satoja kiloja, esimerkiksi raskaan teollisuuden varaosat. Olemmekin vertailleet käyttökustannuksia ja niiden eroja 10-14 tonnin kokoluokissa. Kymmenen tonnin auto soveltuu parhaiten lähiliikenteeseen, missä auton pituuskin voi olla se rajoittava tekijä. Esimerkiksi Turun vanhoissa kaupungin osissa on varsin ahtaita porttikongeja, jolloin isoilla autoilla ei perille pääse. Suuremmilla autoilla hoidetaan pääasiassa kaukoliikennettä”, aloittaa Pinomäki.
”Renaultiin päädyimme osittain aikaisempien hyvien kokemusten perusteella. Euro 5 –moottorit ovat vähäpäästöisiä ja polttoaineen kulutukseltaan taloudellisia. Kantavuus autoissa on hyvä ja ajo-ominaisuudet ja kuljettajan ergonomia ovat nekin hyväksi todettu.”
”Kalustolla ja sen kunnolla on suuri merkitys asiakaspalvelun ja imagon kannalta. Yhä enemmän kysellään, millä autoilla ajamme, mitkä ovat päästöt ym. Eri osien pitää olla kunnossa ja kuljettajalla on asiakaspalvelussa suuri merkitys. Annamme kuljettajillemme mm. turvallisen, taloudellisen ja ennakoivan ajon koulutusta. Taloudellinen, turvallinen ja ennakoiva ajotapa korostuu raskaalla kalustolla ajettaessa, mutta on erittäin tärkeää myös pakettiauto liikenteessä ja päivittäisiä reittivalintoja tehtäessä. Uusissa Midulmeissa on myös helppo rajoittaa auton huippunopeutta elektronisesti. Yrityksessä on käytössä kuljettajien palkitsemisjärjestelmä, joka rohkaisee jokaista miettimään omia työtapoja ja asennetta. Tähdennämmekin kuljettajia rekrytoidessamme, että lähetykset meillä on toimitettava perille ehjänä, ajallaan ja sopimuksen mukaisesti”, valistaa Pinomäki edelleen.

Tulevaisuuteen luottavaisena

”Tietysti tämäkin ala on suhdanneherkkää, mutta me katsomme kyllä luottavaisena tulevaisuuteen. Turku-Helsinki moottoritien valmistuminen on ollut melkoinen piristysruiske maantiekuljetuksiin. Noin 35 prosenttia PK –yrityksistä kuitenkin sijaitsee pääkaupungissa ja sen ympäristökaupungeissa ja –kunnissa. STX -telakan uudet laivatilaukset tulevat varusteluvaiheessa työllistämään myös meitä. Pika- ja express -liikenne Turun lentokentällä ovat kasvaneet merkittävästi ja sen odotetaan lisääntyvän edelleen. Tämä tarkoittaa lisää toimintaa, paketteja ja lähetyksiä Turun lentokentällä”, valottaa Pinomäki tulevaisuuden näkymiä.
”Ongelma on kasitie, joka on ahdas, hidas ja vaarallinen. Raumalla on toimiva telakka ja paperiteollisuutta, mutta tie on surkea. Valtiovallalta tarvittaisiin kyllä nopeita toimenpiteitä kasitien leventämiseksi ja moottoritien jatkamiseksi Turusta Rauman suuntaan.”
”Syyskuun 2011 laskutus oli historiamme suurin ja uskomme olevamme oikealla tiellä palveluidemme kehittämisessä. Meillä on ammattitaitoinen henkilökunta, osaavat kuljettajat, uusi kalusto ja nopeat toimitusajat. Autoihin pidetään yhteyttä tietysti kännyköillä, mutta suorat ns. skanneriyhteydet ovat lisääntyneet ja osaltaan ohittaneet perinteisen yhteydenpidon. Kahden tunnin sisällä kulkee yleensä autoja kaikkia valtateitä pitkin, joten saamme räätälöityä nopean ja täsmällisen kuljetuksen asiakkaan tarpeiden mukaan. Yksityisiäkin ihmisiä yritysten ohella palveleva uusi konseptimme on pakettitaksi.fi. Se toimittaa kaikki paketit 50 kiloon asti Turun seudulla kahden tunnin sisällä. Kauemmas Länsi-Suomen alueella lähetys taataan yliyön palveluna. Tilaukset voi tehdä internetissä, sähköpostilla tai puhelimella. Suoritamme pika- ja kuriirikuljetuksia tarvittaessa myös ulkomaille. Tuolloin meillä on käytössä myös vakituiset keikkakuljettajamme, jotka täydentävät vakituisten, täysipäivästen kuljettajiemme työtä”, päättää Pinomäki.
Kuljetus Peipponen Oy (peipponen.com)
–    sijaitsee Turun Orikedolla
–    toimitusjohtajana Tapio Pinomäki
–    periaate on tuottaa luotettavia ja nopeita kuljetuspalveluita
–    pääasiallinen toiminta-alue on Länsi-Suomi akselin Salo-Merikarvia eteläpuolella
–    päivittäiset runkokuljetukset mm. Raumalle, Poriin, Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle
–    kuluvan tilikauden budjetoitu liikevaihto on noin neljä miljoonaa euroa
–    henkilöstöä Turussa noin 40
–    kalustossa 19 pakettiautoa ja 15 kuorma-autoa. Päämerkki Renault.
–    tuorein hankinta 10 kpl Renault Midlum –jakeluautoa (lue Midlum -koeajo tästä tai KP 5/2010). Päälirakenteet on tehnyt vahtolainen VAK Oy.
–    Peipposen tavoitteena on olla nopein, helpoin ja luotettavin yhteistyökumppani
–    uusin, paketteja 50 kiloon asti toimittava palvelu löytyy osoitteesta: www.pakettitaxi.fi
–    tytäryhtiö ExpresSata Oy toimii Porissa ja Raumalla

Lue seuraavaksi