Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus 2017: Uutuuksia Kahalta

Kaha Oy:n Kaj Tötterman esittelee Drägerin uutta kertakäyttöistä huumetesteriä, jota yritys tuo maahan ja myy. Vasemmassa kädessä hänellä on juuri tällainen ilman sähköä toimiva testeri ja oikeassa kädessä samoja tuotteita yksittäispakkaukseen pakattuna.
Dräger DrugCheck 3000 -huumeseulontaratkaisun avulla voidaan sylkinäytteestä tunnistaa yleisimmät huumausaineet, kuten kokaiini, kannabis, amfetamiini, metamfetamiini ja opiaatit. Tuloksen saaminen kestää kymmenen minuuttia näytteen otosta. Kertatesterit on pakattu 20 kappaleen laatikkoon ja yhden testerin hinta jää alle 50 euron.
Myös Suomen Poliisi käyttää kentällä Drägerin mobiililaitteita huumeseulonnassa.


Osastopäällikkö Ilkka Virkkunen pitää kädessään uutta BlazeCut T -sarjan automaattisen sammutusjärjestelmän letkua. Se soveltuu hyvin käytettäväksi henkilö- ja pakettiautoissa ja vaikkapa veneissä, joissa on usein hankalasti luokse päästävä moottoritila. Sammutusletku toimii ilman virtalähdettä, eikä se vaadi mitään erillisiä valvontalaitteita. Letkua on saatavana neljää eri pituutta sammutettavan tilan koon mukaan, ja letku on helppo ja nopea asentaa suojattavaan kohteeseen. Sammutettavan tilan koko voi olla 0,25 – 1,4 kuutiometriä. Sammutusaineena on HCF-236FA-kaasu, joka vapautuessaan syrjäyttää tilan hapen.
Tulipalon syttyessä ja lämmön noustessa BlazeCut-letkussa paine nousee, ja yli 120 celsiuksen lämpötilassa letkun kuumin kohta sulaa ja vapauttaa paineella sisällä olevan kaasun palotilaan, jolloin palonalku sammuu ennen kuin se ehtii aiheuttaa suurempia tuhoja. Sammutusaineesta ei jää jäämiä palotilaan, eikä se ole vahingollinen ihmiselle tai ympäristölle. Sammutusletkussa on liitäntä ulkoiselle hälyttimelle. Kaha Oy maahantuo ja myy BlazeCut-sammutusjärjestelmät.


Peruutuskameran asentaminen pakettiautoon on nyt helppoa. Ilkka Virkkunen näyttää uusia pakettiauton lisäjarruvalon lasiin integroituja kameroita. Asennus on vaivatonta ja nopeaa, eikä mitään uusia reikiä tarvitse porata auton ulkopintaan. Kamerallinen jarruvalon lasi vain vaihdetaan alkuperäisen tilalle. Niitä on nyt tarjolla kaikkiin yleisimpiin pakettiautoihin. Vanhemmissa autoissa tarvitaan erillinen näyttö kamerakuvan näyttämistä varten. Uudemmissa automalleissa on jo joissakin liitäntä ulkoiselle kuvalähteelle. Kamerat maahantuo ja myy Kaha Oy.

Lue seuraavaksi