Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus 2017: Perävaunuja ja päällirakenteita Kokkolasta

Kokkolalaisen Tyllis Oy:n osastolla nähtiin yrityksen tuotantoa oleva kolmeakselinen puoliperävaunu, jossa Palfinger PK 26002-EH -kappaletavaranosturi on asennettuna epäkeskeisesti lavan vasemmalle reunalle. Viimeisen akselin kääntöä hoidetaan Tridec-ohjauksella.


Tyllis suunnittelee ja valmistaa yksilöllisiä ratkaisuja kuljetusalalle: perävaunuja, nosturiautoja, apuvaunuja sekä erilaisia päällirakenteita. Kaikki toimeksiannot toteutetaan räätälintyönä asiakaskohtaisesti. Valmistuksen lisäksi yritys edustaa useita tunnettuja nosturimerkkejä myyden ja huoltaen niitä.

Päällirakenteiden valmistus alkoi Kokkolassa jo 1960-luvulla, jota ennen toiminta oli lähinnä ajoneuvojen ja muiden kuljetusvälineiden korjausta. Perävaunujen suunnittelu ja tuotanto käynnistyi 1990-luvulla. Yritys työllistää nyt noin 40 henkeä. Kotimaan lisäksi yritys vie tuotteitaan Ruotsiin, Norjaan ja Islantiin. Pienessä saarivaltiossa liikkuu Tyllis Oy:n toimitusjohtaja Göran Tyllin mukaan tänä päivänä yli 20 kokkolalaisvalmistetta olevaa nosturiautoa.

Pienen yrityksen etuna on joustavuus ja läheiset yhteydet asiakkaisiin. Toiminnassa pyritään aina yksilöllisten vaatimusten toteuttamiseen.

Lue seuraavaksi