Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus 2017: Hybridi-kylmää kuljetuksiin

Kylmäteknologian tuotteita Seinäjoella valmistava Lumikko Technologies Oy oli tuonut näytille uuden jäsenen hybridikompressorilla varustettuun mallistoon.

Ensiesitelty L6BHS asettuu tehonsa puolesta jo aikaisemmin saatavana olleen L4BHS:n yläpuolelle kuuden kilowatin pakkastehollaan.
Jani Leppänen Lumikolta (kuvassa vasemmalla) sanoo, että uudessa mallissa onnistuu myös lähiaikoina markkinoille tulevien uusien kylmäaineiden käyttö. Nykyinen R404A-kylmäaine korvautuu R452A:lla ja R449A:lla. Jälkimmäistäkin on testattu uudessa laitteessa, ja sen käyttö onnistuu jo nyt. L6BHS:ssä on Kubotan kolmesylinterinen dieselmoottori ja kompressorina Bitzer 4CET-9Y-40S -hybridikompressori. Laitteen omapaino on 460 kiloa.
L6BHS on vielä sen verran uusi tuote, että testattavaakin vielä riittää. Yksilämpöisenä toiminta on jo moitteetonta. Seuraavaksi ovat alkamassa monilämpöisyyskäytön testaukset. Leppäsen mukaan laite on menossa pikapuoliin myös kansainvälisen luokituksen mahdollistavaan sekä ruokakuljetusten vaatimiin ATP-testeihin.
Uusi malli soveltuu suurten ja keskisuurten kuorma-autojen kuormatilojen jäähdytykseen ja lämmitykseen. Sen asiakastoimitukset alkavat kuluvan vuoden lopussa.

Lue seuraavaksi