Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuka tekee pioneerikaupan?

”Hybriditekniikka sopii parhaiten kiivastahtiseen kaupunkiliikenteeseen, missä pysähdyksiä on paljon. Vuodesta 2008 tehtyjen kenttäkokeiden perusteella hybriditekniikka alentaa polttoaineenkulutusta ja hiilidioksidipäästöjä 15-20 prosentilla”, valottaa Volvo Trucksin Euroopan yksikön toimitusjohtaja Claes Nilsson hybriditekniikan etuja.

Myönteisien kokemuksien innostamana Volvo tuo vuosien 2011 ja 2013 välisenä aikana valikoidulle markkina-alueelle sadan FE-hybridikuorma-auton sarjan. Kolmiakselisia Volvo FE Hybrid -malleja valmistetaan rajattuina erinä, koska nopeasti kehittynyt ja alati kehittyvä hybriditekniikka edellyttää mukautettujen tuotantoratkaisujen käyttämistä. Myös akkutekniikka kehittyy niin ikään jatkuvasti. Nilssonin mukaan uuden tekniikan tuominen markkinoille asettaa koulutuspainetta myös jälkimarkkinointiin.

”Hybridikuorma-autojen tuotannon aloittaminen on paitsi valtavan innostavaa myös tärkeää Volvo Trucksin tulevan tuotekehityksen kannalta, koska useimmissa tulevaisuuden kuorma-autoissa käytetään jonkin tyyppistä hybriditekniikkaa”, lupaa Nilsson.

Volvo FE Hybrid on rinnakkaishybridi, eli diesel- ja sähkömoottorin energiaa voidaan hyödyntää yhdessä tai erikseen. Volvo käyttää hybridikuorma-auton voimanlähteenä 7 litran dieselmoottoria, jonka toimintaa tuetaan 120 kilowatin sähkömoottorilla.

Jätehuoltotehtävissä käytetään 340 hevosvoiman moottoria, joka tuottaa 1300 Nm:n vääntömomentin. Jakelutehtäviin tarjotaan 300 hevosvoiman voimalaa, joka tarjoaa 1160 Nm:n vääntömomentin.

Volvon hybriditekniikka on suunniteltu ottamaan talteen mahdollisimman paljon energiaa myös jarrutuksissa. Polttonestesäästöjen ohella sähkökäyttöisyys madaltaa myös melutasoa.

”Hybridikuorma-auto kulkee kaduilla hyvin hiljaisesti, mikä parantaa paitsi asukkaiden, myös ajoneuvoa käyttävien ihmisten elinympäristön laatua. Kiihdytyksissä melutaso on puolta pienempi perinteiseen dieselkuorma-autoon verrattuna”, muistuttaa Nilsson.

Uuden tekniikan vuoksi hybridikaluston hankinta on mahdollista ainoastaan leasing-sopimuksella, joka pitää sisällään kaikki ajoneuvon huollot ja korjaukset.

Lue seuraavaksi