Uutiset

Kuljetuskalusto

Koura-autot kampanjoi – Apua Ukrainaan

Apua Ukrainaan

Sodan jalkoihin jääneet ukrainalaiset tarvitsevat apua. Maassa on yhä paljon siviileitä, joilta elämisen perustarvikkeet ovat käymässä vähiin tai ne ovat jo kokonaan loppuneet. Keskisuomalaiset yrittäjät päättivät ryhtyä toimeen toimittaakseen tarpeellista tavaraa Ukrainaan.

Jyväskyläläisen Jyskän Varastomyymälän yrittäjällä Timo Puustisella on jo vuosien kokemus avun toimittamisesta Ukrainaan ja erityisesti Mariupoliin. Maassa on tarvittu materiaalista apua aiemminkin, mutta Venäjän hyökättyä maahan, avun tarve on vain kasvanut.

Harri Ojanperä
Harri Ojanperä kumppaneineen ei ole ensimmäistä kertaa tekemässä hyvää. Tällä kerralla viedään avustustarvikkeita Ukrainaan.

Toinen jyväskyläläinen yrittäjä, Harri Ojanperä, Koura-autot H. Ojanperä, on tunnettu paitsi yrityksensä asiakaslähtöisestä palvelukonseptista, myös hyväntekijänä, joka on organisoinut useita kampanjoita, joilla on tuettu esimerkiksi nuorten harrastustoimintaa.

Puustinen ja Ojanperä yhyttivät toisensa, ja päättivät käynnistää kampanjan ukrainalaisten auttamiseksi. Keuruulainen Sakari Kouhia, SK-Lisäapu, tarjosi puoliperävaunuyhdistelmän ja kuljettajan viemään kuorman perille. Perävaunu onkin ollut Jyväskylän kauppatorilla Koura-autokontin kanssa keräyspisteenä, jonne halukkaat ovat voineet tuoda hyödykkeitä toimitettavaksi Ukrainaan. Helena Hirvonen on ottanut lahjoitukset vastaan ja lajitellut ne tarkasti saman tien.

Helena Hirvonen

Helena Hirvonen on antanut suuren työpanoksen kampanjan eteen. Ukrainaan lähtevä kuljettaja saa matkaansa turvaamaan Lev-koiran, kolme itse tehtyä Ukrainallea ja kassillisen matkaevästä. Kaikki yksityisten ihmisten lahjoituksia.

”Auttamisen halu on valtava. Moni lahjoittaja on kertonut motiiveistaan tavalla, joka on saanut kyyneleet silmiin. Kaikenlaiset ihmiset ovat tuonet kaivattua apua, kukin mahdollisuuksiensa mukaan”, Hirvonen kertoo.

Veikko Jassu
Veikko Jassu kävi noutamassa keräyspisteenä toimineen perävaunun. Matkanturvajoukkojen asettelussa oli jopa pieniä haasteita.

Keräyspisteeltä Kuljetusapu K. Taipale on siirtänyt lahjoitukset välivarastoon Kaukokiito-terminaaliin, josta Kuljetusliike Taipale on luovuttanut tilan kampanjan käyttöön.

Koura-autot on käyttänyt ämpäreitä aiemminkin kampanjoinneissa, nyt ne valjastettiin Ukraina-apuun. Neljässä Citymarketissa Keski-Suomessa on ollut mahdollisuus ostaa valmiiksi tarvikkeilla täytetty ämpäri ja jättää se sitten kassan jälkeen keräykseen. Sama on onnistunut myös Mikkelissä Prismassa.

”Yritykset voivat osallistua avun toimittamiseen esimerkiksi lahjoittamalla ämpäreitä Citymarketista tai erittäin kipeästi kaivatun aggregaatin, jonka Jyskän Varastomyymälä toimittaa. Minulta saa toimintaohjeet ja tietoa muista mahdollisuuksista. Soitto vain numeroon 050 3700 509, milloin vain voi soittaa”, sanoo Harri Ojanperä.

Aiheesta on pajon tarinoita Koura-autojen Facebook-sivuilla.


Lue seuraavaksi