Uutiset

Kuljetuskalusto

Korkeammalle ja ylitse

Varsinkin pääkaupunkiseudun asennusnostoissa tunnettu Eilola Logistics nostaa jatkossa vielä korkeammalle. Yrityksen uusin hankinta on Palfinger PK 200002 L-SH Volvon alustalla. Tämän 200 tonnimetrisen Palfingerin hankinta oli vuoden projekti. Kyseessä on kokoluokassaan ensimmäinen henkilönostinvarustuksella ja lavan alle sijoitetuilla takatukijaloilla oleva Palfinger Suomessa.

Saku Riekki, Topi Rimpiläinen ja Jorma Hellberg ovat tyytyväisiä valmiiseen tuotteeseen.

”Haluamme olla alamme edelläkävijöitä ja vielä parempia asiakaspalvelijoita”, sanovat Eilola Logistics Oy:n omistajat Saku Riekki ja Topi Rimpiläinen. ”Asennusnostureilla pitää päästä korkeammalle, mutta myös pidemmälle sivulle, talon päälle ja sen yli. Nostojen koko kasvaa ja yhä ylemmäs pitää päästä”, lisäävät Riekki ja Rimpiläinen. 

Kaluston määrä ja koko kasvoivat

Uusi nosturiauto lisättiin nykyisten kahdentoista auton rinnalle. Palvelu kasvaa siis entisestään ja yrityksessä on vahva usko investoinnin kannattavuuteen. ”Tällä 200-tonnimetrisellä on tarkoitus palvella pääkaupunkiseudun lisäksi koko muun Suomen ja myös naapurimaiden asiakkaita. Luulemme, jotta kyselyä on. Haluamme, että meiltä löytyy aina sopiva kalusto ja palvelualtis henkilökunta. Tämä uusi investointi on askel tulevaisuuteen”, toteaa Eilolan toimitusjohtaja Saku Riekki. 

KKP-Tuotanto Oy on vastannut muun muassa etutukijalkojen ja lavarakenteen valmistuksesta ja keulan vahvistamisesta.

Palfinger PK 200002 L-SH on rakennettu Volvo FH 16 650 10×4 alustalle. Uusi hankinta oli vuoden projekti. Kaupat nosturista tehtiin ensin, jonka jälkeen siihen löydettiin sopiva alusta Volvolta. Nosturin asennus tehtiin Palfingerin tehtaalla Itävallassa. Lava ja rungonvahvistaminen tehtiin vastaavasti Kuusamossa KKP-Tuotanto Oy:ssä

Tämän kokoluokan Palfingereitä on Suomessa kaksi muuta, ja Eilolan nosturissa on lisäksi henkilönostinvarustus. Lisäksi Eilolan nosturissa on takatukijalat lavan alla. Tämä ratkaisu on tehtaalta ensimmäinen tämän kokoluokan Palfinger-nostureissa. Tällä rakenteella on saatu mahdollistettua mahdollisimman pitkä suora lava, jossa on lisäksi teleskooppijatko. Tasaiselle ja pitkälle lavalle saadaan monipuolisemmat työmaakuormat, joka on jälleen parempaa asiakaspalvelua.

”Eilola Logisticsin toivomus takatukijalkojen sijoittamisesta lavan alle toi tehtaalle haasteita. Kyseinen rakenne oli tehtaalla vieras tämän kokoluokan nosturille, kuten myös Eilolan toivoma tavallista matalampi runkorakenne”, kertoo VTA Tekniikka Oy:n Palfinger-myyntipäällikkö Jorma Hellberg. ”Suunnittelutyötä tehtiin aikaisempaa enemmän ja laskettavaa riitti. Tehtaalla kuitenkin ymmärrettiin asiakkaan tarpeet ja ratkaisut löydettiin sovitussa aikataulussa”, lisää Hellberg.

”Alustan tekninen erittely ja varusteet käytiin tarkasti läpi yhdessä päälirakentajan ja asiakkaan kanssa”, kertoo Volvo Truck Center Vantaan kuorma-automyyjä Pekka Mäkinen. 

Täysilmajousitteinen Volvo FH16 650 10×4 on akseliväliltään 5100 mm. Globetrotter-ohjaamosta löytyvät muun muassa mikroaaltouuni, jääkaappi, kahvinkeitin ja tehtaan peruutuskamera sekä My Truck -sovellus. Autossa on myös karttapohjainen I-See-varustus, VDS-ohjaus ja kaksi lisäkallistuksenvakaajaa takana. Etuakselit ovat yhdeksäntonnisia.

Ensimmäinen kuormausnosturi vuonna 1998

”Aika lailla kahta merkkiä käytetään. On sitten kysymys alustasta tai nosturista,” toteaa Saku Riekki. Kuvassa oleva Scania-Fassi yhdistelmä oli kymmenen vuotta sitten Eilolan isoimpia nosturiautoja. Edelleen aktiivikäytössä oleva Fassi on läpikäynyt 10 vuotistarkastuksen.

Eilola Logistics Oy on perustettu vuonna 1987 nimellä Eilola Ky, jolloin kalustona oli yksi ajoneuvonosturi. Ensimmäinen kuormausnosturilla varustettu kuorma-auto yritykseen hankittiin vuonna 1998. Eilola muuttui osakeyhtiöksi vuonna 2006 ja seuraavana vuotena kaikki ajoneuvonosturit myytiin E.Helaakoski Oy:lle. Vuonna 2017 pitkään toiminnasta vastanneet Saku Riekki ja Topi Rimpiläinen ostivat koko Eilolan osakekannan. Nykyiseen muotoonsa yrityksen nimi muutettiin viime vuoden lopulla.

Eilola Logistics palvelee joustavasti ja ammattitaitoisesti. Yrityksessä panostetaan asiakaspalveluun osaavalla henkilökunnalla ja laadukkaalla ja nykyaikaisella kalustolla. Asiointiin panostetaan asiakkaalle vaivattomalla prosessilla, joka alkaa tilauksesta ja päättyy toimituksen jälkikäsittelyyn. Aikataulut tehdään pitäviksi ja toimitus kustannustehokkaaksi ja turvalliseksi. Tyytyväinen asiakas luo vahvan kumppanuuden yhdessä tekemiselle myös jatkossa.

Asennusnosturikaluston lisäksi Eilola palvelee kuljetusalalla matalilla ajoneuvoyhdistelmillä, jotka soveltuvat myös erikoiskuljetuksiin ja koneiden sekä tilaelementtien kuljettamiseen. Teollisuuden kunnossapitopalvelua ja projekteja yritys hoitaa mm. Porvoon Kilpilahdessa Nesteelle ja Borealikselle.

Takatukijalat on sijoitettu lavan alle.

KKP-Tuotanto Oy vahvisti runkoa ja rakensi lavan

KKP-Tuotanto Oy vastasi Eilolan uuden nosturiauton lavarakenteesta ja keulan vahvistamisesta. ”Vahvistimme runkoa ohjaamon ja moottorin alta, jonka lisäksi etutukijalat ja lavarakenne tehtiin meillä”, kertoo KKP-Tuotannon Matti Kasurinen. ”Auton keulaa vahvistettiin kestämään täydet nostoarvot koko 360 astetta auton ympäri. Koska auton runkorakenne on lisäksi tavallista matalampi, pitää rautaa olla rungon kotelorakenteessa riittävästi”, sanoo Kasurinen kuukauden kestäneestä rakennusprojektista. ”Ulottuvuudeltaan tämä oli varmaan isoin Palfinger, jota olemme olleet rakentamassa.”

Palfingerin tehtaalla autoon tehtiin vahvistukset nosturin alta taaksepäin takatukijalat mukaan lukien. Lavarakenne on 5 metriä ja siinä on teleskooppinen 1.5 metriä pitkä jatko. Lava on kokonaan tehty kannelliseksi, joka lisää sen käytettävyyttä ja tuo lisää kiertojäykkyyttä rakenteeseen.

Kuusamossa sijaitseva KKP-Tuotanto Oy on erikoistunut isojen nosturiautojen rakentamiseen. Yritys rakentaa isoja 150 – 200 tonnimetrisiä nosturiautoja kymmenkunta vuosittain. ”Kun koko projekti hoidetaan alusta loppuun meillä, niin aikaa kuluu sellaiset kolme kuukautta”, valottaa Kasurinen projektien pituutta. ”PM, Fassi, Effer ja Palfinger”, luettelee Kasurinen heillä asennettujen isojen nosturien merkkejä kysyttäessä. ”Pelkästään 200 tonnimetrisiä Fasseja ollaan rakennettu auton päälle jo toistakymmentä”, päättää Kasurinen.

 

Lue seuraavaksi