Uutiset

Kuljetuskalusto

Konnekuljetus Oy on SKAL Kuljetusyritys 2015

Vuoden 2015 SKAL Kuljetusyritys on Konnevedellä toimiva Konnekuljetus Oy, joka kuljettaa muun muassa haketta, sellua ja sahatavaraa. Vuonna 1987 perustetun yrityksen myönteinen, ratkaisulähtöinen ja lämpimän palveleva asenne sekä toiminnan korkea laatu ratkaisivat tiukan kilvan Konnekuljetuksen hyväksi.

Tänä vuonna SKAL Kuljetusyrityksen valintalautakunta haki yritystä, jonka hyvä maine ja asenne heijastuisivat myönteisesti koko toimialaan. Konnekuljetus on isän ja pojan hyvässä yhteishengessä pyörittämä 10 ajoneuvon ja 30 kuljettajan perheyritys, jonka pitkäikäisimmät asiakkaat Metsä Group – aiemmin Metsäliitto – ja Taimen Oy ovat olleet mukana perustamisvuodesta lähtien.

Konnekuljetuksen perustaja Juha Liimatainen aloitti maa-ainesten kuljetuksen yhdellä sora-autolla jo vuonna 1982, Konnekuljetus Oy syntyi vuonna 1987. Ajaessaan maa-aineksia kalanviljelynlaitoksen perustuksia varten tuli Juha Liimatainen mukaan elävien kalojen kuljetukseen. Kalustoksi soveltui puuauto, jonka päällirakenteet vaihdettiin keväisin kalankuljetussäiliöiksi. Konnekuljetus Oy ajoi viimeisen pöllikuorman vuonna 2003 ja vaihtoi seuraavana vuonna rahtiautotkin hakeautoiksi. Juhan poika Mika tuli mukaan toimintaan vuonna 2004 suoritettuaan Puolustusvoimien kuljettajakoulutuksen ja toimii nyt hallituksen puheenjohtajana. Mikan puoliso Anu huolehtii taloushallinnosta.

Vuodesta 2007 asti Konnekuljetus Oy on kasvanut keskimäärin yhden yhdistelmän ja kolmen kuljettajan vuosivauhdilla, terveellä taloudenpidolla. Yrityksen hyödyntämä toimintamalli salli johdonmukaisen laajenemisen; Vuonna 2010 Konnekuljetuksen ajoneuvoihin hankittiin mobiilisovellukset kuljetusten seurantaan. Sovellukset korvattiin varsinaisilla ajoneuvopäätteillä vuonna 2013, jolloin laskutus siirtyi kokonaan sähköiseksi. Yritykselle räätälöity toiminnanohjausjärjestelmä on parhaillaan käyttöönottovaiheessa. Se ja ajojärjestelijän palkkaaminen alkuvuodesta 2015 kertovat, että yritys on valmis maltilliseen kasvuun.

”Voimme kasvaa edelleen, mutta haluamme pitää päätökset omissa käsissä ja säilyttää toiminnan maaseutumaisuuden”, kuvailee Mika Liimatainen.

Konnekuljetuksen asiakkaat yhdistivät yritykseen sekä määreen ”lupsakka” että ”ei yhtään virhettä”. Juha ja Mika Liimataisen asenne heijastuu myös kuljettajiin. He ovat ylpeitä hyvästä yhteishengestä, joka on leimannut toimintaa laajentumisesta lähtien. Rekrytointistrategiana on vinkata nykyisille kuljettajille avautuvasta tehtävästä. Sitä kautta yritykseen löytyy ammattitaitoista väkeä, jonka asenne on kohdallaan. Yhteenkuuluvuutta vahvistetaan koulutuksilla ja virkistyspäivillä. Hyvä henki välittyy asiakkaille, jotka korostavat myönteisen asenteen ohella Konnekuljetuksen ja sen henkilökunnan vastuullisuutta ja muuntautumiskykyä. Pääsuoritteidensa ohella yritys lupaa savolaisen lupsakkaasti kuljettaa ”melkein mitä vain”.

Konnekuljetus Oy:n ajoneuvot ovat liikenteessä vuoden jokaisena päivänä, ja ajokilometrejä kertyy yli 3,5 miljoonaa vuodessa. Pääasiakkaita ovat Metsä Group, Versowood Oy, Vapo, ER-Saha Oy ja Taimen Oy. Yrityksellä on Konnevedellä oma huoltokorjaamo, joka tarjoaa palveluita myös muille yrityksille. Lisäksi yritys myy metsätalouden sivutuotteita kotitalouksille ja maatiloille. Vuonna 2014 Konnekuljetuksen liikevaihto oli noin 6,4 miljoonaa euroa. 

Lue seuraavaksi