Uutiset

Kuljetuskalusto

Kokonaisvaltaista nosturiautotarjontaa – SCT

Raskaan kuljetuskaluston ja päällirakenteiden kanssa pitkään toiminut Mikko Seppälä käynnisti viime kesänä uuden nosturiautoihin keskittyvän yrityksen – Scandinavian Crane Trucks Oy:n, josta arkisemmin käytetään lyhennettä SCT tai ScTrucks. Yritys tarjoaa nosturiautoja kokonaisvaltaisena palvelupakettina.

ScTrucks suunnittelee, valmistaa ja myy käyttövalmiita välineitä asennusnostoihin. Yritys tarjoa myös konsulttipalvelua nostinalalla.

Kappaletavaranosturilla varustetun kuorma-auton hankinta kaikkine lisävarusteineen on varsin monitahoinen prosessi ja lopputulos on aina kompromissi. Alustoja ja nostureita on tarjolla lukuisia merkkejä ja päälle räätälöidään aina asiakkaan määrittelemiä erikoisvälineitä, väritoiveita myöden. Tähän hankinta- ja asennusviidakkoon ScTrucks tarjoaa nyt helpompaa vaihtoehtoa. Yritys myy uusia nosturiautoja yhden luukun periaatteella. Siinä asiakas saa toimintavalmiin laitekokoonpanon avaimet käteen -mallilla yhdeltä vastuulliselta toimijalta – ScTrucksilta.

Kokonaisvaltaista palvelua

Viime kesänä perustetun Scandinavian Crane Trucksin Mikko Seppälä vierellään kohta asiakkaalle lähtevä erikoisvarustelu nosturiauto.

Mikko Seppälä korostaa pyrkimystä tehdä asiakkaan rooli helpoksi auton hankintaprosessissa. Yksinkertaistettuna ScTrucks toimittaa asiakkaalle hänen määrittelemänsä auton ja nosturin kokonaispakettina sisältäen halutun merkkisen alustan, nosturin ja lisävarusteet yhteen sovitettuna. Uusien nosturiautojen toimituksen ohella yritys ottaa vaihdossa vastaavia käytettyjä ja hoitaa myös kaupan rahoitusjärjestelyt. Kaikki nämä siis yhden puhelinnumeron takaa. Näin nosturiautosta tulee lasku vain yhdestä paikasta.
ScTrucks ei ole merkkisidonnainen käytettävien alustojen ja nosturilaitteiden suhteen. Asiakas joko päättää mitä merkkejä haluaa tai määrittelee nosturin suorituskyvyn, jolloin ScTrucks suunnittelee ja tarjoaa asiakkaan tarpeisiin sopivan kokoonpanon.

 

Merkki vapaa
”Alustoina käytetään paljon Volvoja, koska niissä on hyvät valmiudet asennusten tekoa varten”, sanoo Mikko Seppälä. Nosturipuolella merkkejä ovat muun muassa PM, Palfinger, Hiab ja HMF. Mutta kuten Seppälä korostaa, tuotemerkillä ei ole väliä. ScTrucks toteuttaa asiakkaan määrittelemän erittelyn, hankkii alustat ja nosturit suoraan valmistajilta/maahantuojilta ja asentaa ne toimiviksi paketeiksi lisävarusteineen.

Yritys ostaa alustat, nosturit ja muut varusteet suoraan valmistajilta. Volvoja käytetään paljon niiden hyvien asennusvalmiuksien johdosta.

Yritys toimii Turussa, mutta toiminta-alueena on koko suomi. Asennuksissa toimitaan tiiviissä yhteistyössä Turun Hydrauliikka-asennuksen kanssa. Seppälä sanoo kuitenkin, että asennuksia tehdään myös muiden päällirakentajien kanssa. Monilla urakoitsijoilla ja autoilijoilla on usein joku oma paikallinen ”luottokorjaamonsa”. Asennuskokoonpano onkin mahdollista teettää siellä, mutta kokonaan ScTrucksin toimeksiannosta ja vastuulla.  Näin on aiheellista toimia jo pelkästään aikataulujen johdosta.
”Turun seudulla on osaavista päällirakentajista tällä hetkellä kova pula”, heittää Seppälä haasteen koulutuspuolelle. ”Autoja toki syntyy koko ajan, mutta jatkossa tarve lisääntyy.”

Ainutlaatuinen konsepti
Mikko Seppälän mukaan ScTrucksin kaltaista toimintaa ei Suomessa vielä ole. Nosturiauton hankinnassa joutuu ostaja usein toimimaan ”projektipäällikkönä” keräten tuotteita ja palveluita lukuisista eri paikoista. ScTrucks niputtaa nyt kaikki yhteen helpottaen asiakkaan arkea. Yrityksen myymille nosturiautoille myönnetään kaikki osa-alueet kattava yhden vuoden takuu, ja joillakin komponenteilla, kuten nostureilla, on takuu jopa kolme vuotta. Eikä unohtaa sovi, että kokonaisvaltainen nosturiauton toimittaja siis myös ottaa vaihdokin vastaan kaupanteon yhteydessä, ja ehkä hieman paremmin ehdoin kuin muut toimijat. ScTrucks huolehtii asiakkaan vaihtokaluston myynnistä.
Seppälä visioi, että jatkossa on tarkoitus ottaa muutamia alustoja ”hyllyyn” toimitusaikojen nopeuttamiseksi. Mitään suurta autovarastoa ei kuitenkaan ole tarkoitus kerätä. Yritys on jo myynyt kymmenkunta erikoisvarusteltua nosturiautoja, joista osa on jo luovutettu asiakkaille.
”Jos nyt lyö kättä päälle ennen joulua, saa uuden jopa 200 tonnimetrin nosturiauton käyttöönsä ensi kesänä”, määrittelee Seppälä lopuksi hieman toimitusaikoja.

 

 

Lue seuraavaksi