Uutiset

Kuljetuskalusto

Kokonaistaloudellisuus ratkaisi – 60 Volvoa VR Transpointille

Kategoriapäällikkö Pasi Muhonen VR Konsernin hankintayksiköstä kertoo VR-konsernin rakentavan toimittajien kanssa kumppanuussuhteita, koska luottamukseen ja läpinäkyvyyteen perustuva yhteistyösuhde helpottaa ja yksinkertaistaa asioiden hoitamista. Viime kädessä hyvä yhteistyö näkyy positiivisena tuloksena viivan alla.

”Yhteistyö VR Transpointin kanssa on ollut pitkäjänteinen prosessi, jossa asiakkaan tarpeiden huomioiminen on ollut ensisijaisen tärkeää. Kokonaistaloudellisuus, kehittyneet tuotteet ja palvelut sekä toimiva huolto- ja korjaamoverkosto antavat meille loistavat puitteet onnistuneelle yhteistyölle”, kertoo Volvo Finlandin toimitusjohtaja Magnus Björklund.

”Olemme logistiikkapalveluyritys, joten kaluston ylläpito ole meidän ydinliiketoimintaamme. Lähes puolet VR Transpointin liikevaihdosta tulee kuorma-autoliikenteestä, joten laadukkaan kaluston ja sen käyttöasteen merkitys liiketoiminnallemme on ratkaisevan tärkeää.Koko maan kattavan huolto- ja korjaamoverkoston merkitys on valintaprosessissa suuri, koska VR-konserni toimii koko Suomen alueella”, toteaa Muhonen. Nyt tehtyyn sopimukseen kuuluu Volvo FL-, FM- ja FH -kuorma-autoja 12 tonnin jakeluautosta 60 tonnin täysperävaunuyhdistelmiin. Kaluston korkea käyttöaste on varmistettu huolto- ja korjaussopimuksilla, jotka kattavat niin takalaitanostimet kuin perävaunutkin.

VR Transpointin tavoitteena on nostaa kaluston käyttöaste lähelle teoreettista maksimitasoa hyödyntämällä samaa kalustoa niin jakeluliikenteessä kuin runkolinjallakin. Tavoitteeseen pyritään muun muassa paremmalla liikenteenohjauksella ja suunnittelulla, joskin apuna tarvitaan myös aitoa kumppanuutta kalustontoimittajan kanssa.

Lue seuraavaksi