Uutiset

Kuljetuskalusto

Kohta se on täällä – Sisu Polar

Sisun siviilikuorma-autojen tuotanto on vähitellen saamassa alleen pitävää ja kantavaa maata. Yhteistyö maailmaan suurimpiin valmistajiin kuuluvan Mercedes-Benzin kanssa tuo mukanaan komponentteja, jotka antavat karjaalaiselle suunnittelulle ja tuotannolle kilpailukyisiä aseita markkinaosuustaistossa.

Sisulla tehtiin jo ennen taantumaa strateginen päätös, jonka mukaan se keskittyy vain raskaisiin erikoistehtäviin soveltuvan kaluston valmistukseen. Maantieautojen teko saa jäädä muiden, alan suurten toimijoiden huoleksi. Tätä päätöstä ei ole pyörretty, sillä Sisun Karjaan tehtaalla valmistetaan jatkossakin lähinnä maansiirtoon ja puunajoon sekä muihin haastaviin maasto-olosuhteisiin soveltuvaa moniakselista kalustoa, joka ainakin komponenttiensa puolesta vaikuttaa kiinnostavalta ja kilpailukykyiseltä tuotteelta.

Vielä loppuvuoden aikana lanseerattava Sisu Polar-mallisto perustuu kotimaiseen runkoon, johon ruuvataan hämeenlinnalaiset, Sisu Axlesin valmistamat akselit. Ajokkien voimanlähteenä tullaan käyttämään Mercedes-Benzin vinkkelikoneita, joko kuusi- tai kahdeksansylinterisinä vaihtoehtoina. Tässä vaiheessa maksimiteho on 440 kW ja 600 hv, mutta maailmanlaajuinen tuotekehitys tuo lisää tehoa myös Mercedeksen koneisiin, jotka mitä ilmeisimmin tulevat muuttumaan rivikoneiksi Euro 6-päästönormin myötä. Mercedes tullee siirtymään maailmalaajuisella markkina-alueellaan Detroit Dieselin valmistamiin konsernimoottoreihin, jotka ovat jo amerikkalaiskollegoiden käytössä.

Tehdyn sopimuksen mukaan Mercedes-Benzeissä hyödynnettävät komponentit ovat tuotantoon saavuttuaan myös sisulaisten käytettävissä, mikä on hyvä asia tuotekehityksen ja markkina-asetelman näkökulmasta.

Saksalaisten pääkoneiden voima välitetään vetopyörille joko Fullerin suorahampaisen askin tai Mercedes-Benzin automatisoitujen PowerShift- ja Telligent-vaihteistojen kautta. Vannoutuneet Sisu-miehet ovat varmasti mielissään Fulllerista, automatisoitu vaihteisto taasen laittaa monen ”vieraalla” merkillä ajavan kysymään tarjousta myös kotimaisesta vaihtoehdosta.

Auton identiteetti lempinimineen syntyy usein ohjaamosta. Tulevaisuudessa Sisut hytitetään Mercedes-Benzin valmistamilla, Actroksessa käytetyillä hyteillä, jotka tarjoavat työtilaa nykyistä enemmän.

Kuka määrää?

Vuonna 2010 on tehty tinkimätöntä työtä tuotekehityksessä, mutta työtä on tarjonnut myös omistuspohjan uudistus. Tänään Suomen Autoteollisuus Oy:n omistaa Suomen Erikoisajoneuvot Oy, jonka takaa löytyy kaksi rautaista ammattimiestä, Olof Elenius ja Timo Korhonen.

Sisun toiminta on jaettu kolmeen toisiaan tukevaan yritykseen, Sisu Auto Trucks Oy:öön, Sisu Defence Oy:öön ja Sisu Engineering Oy:öön.

Sisu Auto Trucks Oy vastaa Sisu-siviilikuorma-autojen tuottamisesta, tuotemerkin markkinoinnista, kansainvälisestä myynnistä, päämiesroolin vahvistamisesta sekä myynti- ja huoltoverkoston ohjauksesta ja kehittämisestä. Sisu kuorma-autojen myynnistä ja huoltotoiminnoista Suomessa vastaa aikaisemman sopimuksen perusteella Veho Hyötyajoneuvot Oy maanlaajuisen verkoston avulla.

Siviilikuorma-autotoimintojen vetäjäksi on kutsuttu Nummi-kippien ja hydraulikomponettien valmistajana tunnetun Wipro Infrastructure Engineering Oy:n toimitusjohtaja Petri Reinilä. Sisu-brändin vahvistaminen niin Suomessa kuin vientimarkkinoillakin yhdessä dealer-myynnin ja markkinoinnin kehittämisen kanssa on taasen uskottu nuoren ja nälkäisen Christoffer Weberin huomaan.

Sisu Defence Oy sitä vastoin tuottaa entiseen tapaan sotilasajoneuvoja niin suomalaiseen kuin ulkomaiseenkin tarpeeseen. Tällä hetkellä Karjaalla kootaan muun muassa Suomen Puolustusvoimille räätälöityjä A2045-maastoajoneuvoja, joilla korvataan lähinnä vanhentuneita A-45-maastoajoneuvoja.

Uusi toimiala on Sisu Engineering Oy, joka tarjoaa muun muassa ajoneuvoteknistä tuotekehitys- ja projektinhoitopalvelua konsernin sisällä, mutta myös sen ulkopuolella. Sisu Engineering Oy:n toiminnan käynnistämisestä vastaa Sisu Auton toimitusjohtaja Timo Korhonen.

Sisu-tuotteiden valmistus tapahtuu jatkossakin Karjaan tehtaalla, joka kuuluu nykyisin metalliteollisuuden erikoisosaajalle, Komas Oy:lle. Tuotannon ulkoistaminen alansa ammattilaiselle antaa sisulaisille mahdollisuuden keskittyä täysipainoisesti kuorma-autojen suunnitteluun ja tuotekehitykseen.

Sisun kuorma-autotuotanto on tainnut löytää ne oikeat tekijät ja sopivat kumppanit toimintansa jatkamiseksi ja kehittämiseksi. Nyt tarvitaan vain tukeva joukko automiehiä, jotka pistävät nimensä tilauskirjaan.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi