Uutiset

Kuljetuskalusto

Kiinalaiset tulivat – Sinotruk Eurooppaan!

Yksi huhtikuisten The Commercial Vehicle Show 2015 -messujen suurimmista puheenaiheista oli kiinalaisen Sinotrukin esiinmarssi. Vahvan autoalan toimijan, Harris Groupin kautta brittimarkkinoille rantautunut Sinotruck kuuluu kiinalaiseen CNHTC-ryhmään, joka on yksi Kiinan suurimmista kuorma-autovalmistajista. CNHTC kertoo myyvänsä tuotteitaan liki sataan maahan, joten kyseessä on todellinen globaali toimija. Tähän saakka vientiponnisteluja on tehty lähinnä Aasiassa ja Afrikassa, mutta nyt kiinalaistoimija haluaa ottaa vahvan otteen myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Autoalalla vuosikymmenten ajan mukana olleella Chris Houghtonilla on vahva usko kiinalaistuotteeseen. ”Kiersin kaikkiaan 17 kiinalaista kuorma-autotehdasta, joista CHHTC vakuutti osaamisellaan. Myynti alkaa 8×4-alustoilla, mutta pian laajennamme valikoimaa myös 6×4-alustoilla rahtiautoilla”, valottaa Houghton, jonka mukaan Sinotruk on yksinkertainen vaihtoehto perustyökalua etsivälle. 

Maahantuojan mukaan yhteistyö alkoi puolitoista vuotta sitten, jolloin CNHTC:n suunnittelijat aloittivat ajokin viilaamisen eurooppalaisten vaatimusten mukaiseksi.

Harris Groupin Chris Haughtonin mukaan Sinotrukilla on vahva tekemisen meininki: ”Kaksi vuotta sitten heillä ei ollut Eurooppaan sopivaa ajokkia, joten he päättivät tehdä sellaisen”, kiittelee Haughton kiinalaistoimijoiden asennetta.

Messuilla oli nähtävillä kaksi autoa, neliakselisen alustan kaverina oli tehdasvalmis betoniauto. Sinotrukin tehdas sijaitsee Jinanissa, joskin autojen loppukokoonpano tapahtuu Dublinissa Harris Groupin tiloissa. Autojen voimalinjan kerrotaan nojaavan 380-hevosvoimaiseen rivikoneeseen ja ZF:n valmistamaan 9-portaiseen manuaalivaihteistoon. 

Ensimmäiset autot täyttävät Euro 5 -päästönormin, joten ne hyväksytään tieliikenteeseen piensarjahyväksynnän kautta. Pikaisen tutustumisen perusteella Sinotruk A7 täyttää varmasti tehtävänsä ja mitä ilmeisimmin yksi tärkeimmistä kilpailutekijöistä tulee olemaan edullinen hankintahinta. Auton yleisilme on nimittäin hyvinkin kiinalaismainen. 

Ari Perttilä

Birmingham

Lue seuraavaksi