Uutiset

Kuljetuskalusto

Kesko mukaan HCT-kokeiluihin

Keskon päivittäistavarakaupan kuljetuksissa otetaan käyttöön Ekorekka, jolla saadaan kuljetettua tavaraa jopa kaksinkertainen määrä normaalia enemmän. Ekorekalla tehostetaan päivittäistavaroiden lämpötilasäädeltyjä elintarvikekuljetuksia pitkien etäisyyksien Suomessa.

Keskon mukaan Ekorekan avulla saadaan parannettua merkittävästi logistista tehokkuutta, kun kerralla pystytään kuljettamaan jopa kaksinkertainen määrä kaupan rullakoita perinteiseen yhdistelmään verrattuna.

”Kuljetusten aiheuttamat hiilidioksidipäästöt ovat yksi toimintamme merkittävimmistä ympäristövaikutuksista. Tällä ratkaisulla pienennämme myös päästöjä. Olemme laskeneet, että Ekorekalla saamme vähennettyä vuosittain jopa 600 Vantaan ja Oulun välistä kuljetuskertaa”, kertoo Ruokakeskon logistiikkayhtiön Keslog Oy:n toimitusjohtaja Mika Salmijärvi.
Käyttöönotettavan Ekorekan pituus on 34 metriä ja massa täydessä kuormassa 90 tonnia. Se tulee liikennöimään Ruokakeskon Vantaan keskusvarastojen ja Oulun jakelualueen Kempeleen terminaalin välisessä runkoliikenteessä. Liikennöintiin on Trafin määräaikainen poikkeuslupa, joka mahdollistaa liikennöinnin vuoden 2019 loppuun. Päätökset jatkosta tehdään saatujen kokemusten perusteella.

”Mahdollistamme poikkeusluvilla uusien ajoneuvoratkaisujen testaamisen liikenteessä. Kokeilujen kautta toivotaan löytyvän turvallisia ja tehokkaita ratkaisuja, jotka parantavat logistista kilpailukykyä pitkällä aikavälillä”, kertoo hanketta ohjaamassa ollut Liikenteen turvallisuusviraston Trafin Yksikön päällikkö Otto Lahti.
Hanketta on valmisteltu Keslogin johdolla noin kaksi vuotta ja siinä on mukana useita yhteistyökumppaneita. Ajoneuvon suunnittelusta ja rakentamisesta ovat vastanneet Volvo Trucks Oy ja VAK Oy Vahdosta.

Keskon Ekorekka koostuu telivetoisesta kolmiakselisesta vetoautosta, tavanomaista pidemmästä , noin 16-metrisestä puoliperävaunusta sekä 13,6-metrisestä viisiakselisesta varsinaisesta perävaunusta. Molemmissa perävaunuissa hyödynnetään kaksitasolastausjärjestelmää.

Ekorekkaa liikennöi Keslogin yhteistyökumppani Mikko Niskala Oy Haukiputaalta.
”Olemme olleet hankkeessa alusta asti mukana ja on hienoa vihdoin päästä tositoimiin”, iloitsee kuljetusliikkeen toimitusjohtaja Mikko Niskala hankkeen käynnistymistä. 

Lue seuraavaksi