Uutiset

Kuljetuskalusto

Kesko jälleen Suomen paras

Kesko Oyj:n Yhteiskuntavastuun raportti 2013 on valittu Suomen parhaaksi tämän vuoden vastuullisuusraportointikilpailussa, raportti on samalla kilpailun yleisen sarjan voittaja. Kilpailussa jo monesti aiempina vuosina palkittu Kesko sai palkinnon nyt toisena vuotena peräkkäin ja oli toistamiseen myös kansalaisjärjestön suosikkiraportti.

Kilpailutuomariston mukaan Keskon raportti tarjoaa lukijalleen sekä runsaasti olennaista tietoa vastuullisesta toiminnastaan että visuaalisen kokemuksen ollen samalla selkeä ja helppokäyttöinen. Verkosta helposti saatavana raportti puhuttelee myös laajempaa yleisöä. Kesko on raportoinut poikkeuksellisen hyvin ja kattavasti sosiaalisesta ja taloudellisesta vastuustaan ja huomioinut raportissaan myös toimintansa epäsuorat taloudelliset vaikutukset.

Erot kilpailussa kärkeen sijoittuneiden vastuullisuusraporttien välillä ovat olleet erittäin pienet viime vuosina. Sama suuntaus jatkui tänä vuonna, kun kymmenen parhaan raportoijan joukkoon oli entistä enemmän pyrkijöitä. Tästä syystä kilpailutuomaristo päätti tänä vuonna julkistaa myös top 20 raportoijat antaen näin tunnustusta yrityksille hyvin tehdystä työstä.

Tämän vuoden kilpailussa 10 eniten pisteitä saanutta raportoijaa olivat palkittujen Keskon, Nordean, Outotecin ja Metsä Groupin lisäksi (aakkosjärjestyksessä) Fortum, Metso, Neste Oil, Outokumpu, Stora Enso ja Wärtsilä.

Sijoille 11-20 ylsivät (aakkosjärjestyksessä) Ahlstrom, Finnair, Kemira, Kone, Lassila&Tikanoja, Nokia, OP-Pohjola, Technopolis, TeliaSonera ja UPM-Kymmene.

Suomen vastuullisuusraportointikilpailu on järjestetty vuodesta 1996 lähtien. Kilpailun tavoitteena on tarkastella vastuullisuusraportoinnin nykytilaa ja kehityspiirteitä sekä innostaa kaikkia yrityksiä ja organisaatioita raportoimaan vastuullisuudestaan. Kilpailussa arvioidaan yksinomaan yritysten yhteiskuntavastuullisuutta koskevaa raportointia, ei niiden vastuullisuutta muilla perustein.

Lue seuraavaksi