Uutiset

Kuljetuskalusto

Kansainvälinen vuoden kuorma-auto 2022 on DAF XF / XG / XG+ -mallisarja

DAF-mallisto

Pitkän matkan kuljetuksiin suunniteltu uusi DAF-mallisto – XF, XG ja XG+ – on voittanut International Truck of the Year 2022 (IToY) eli Kansainvälinen vuoden kuorma-auto 2022 -tittelin. Tuomariston mukaan DAF-mallisto on asettanut tehokkuuden, turvallisuuden ja kuljettajamukavuuden suhteen riman uudelle tasolle. Arvostettu palkinto luovutettiin DAF:lle Solutrans-messuilla Lyonissa, Ranskassa. Samassa yhteydessä DAF sai myös 2022 Truck Innovation Award -tunnustuksen vetykäyttöiselle polttomoottorilleen.

International Truck of the Year 2022 -palkitseminen

Vuoden kuorma-auto -kilpailun sääntöjen mukaan tittelin saa auto, joka on edellisenä vuotena vaikuttanut merkittävästi maantiekuljetusten tehokkuuteen. Arviointiin vaikuttavat teknologiset innovaatiot, mukavuus, turvallisuus, polttoainetalous, ympäristöarvot sekä elinkaarikustannukset (Total Cost of Ownership, TCO)

Ensimmäinen uusien mittojen mukainen

”DAF on ensimmäinen valmistaja, joka on esitellyt täysin uuden, uusien eurooppalaisten mitta- ja massasäädösten mukaisen mallisarjan”, sanoo IToY-tuomariston puheenjohtaja Gianenrico Griffini. ”Tuloksena on ihastuttava ja erittäin aerodynaaminen kuorma-automallisarja, joka on tehokas, turvallinen ja mukava. Suurten ikkunoiden, matalan vyötärölinja ja lähialueikkunan sekä peilikameroiden ja kuolleen kulman kameran ansiosta näkyvyys autosta on erinomainen.”

Todellista tiimityötä

Arvostetun tunnustuksen otti vastaan DAF Trucks -yhtiön pääjohtaja Harry Wolters, joka omisti palkinnon kaikille DAF:n 12 000 työntekijälle ympäri maailmaa.

”Tämä ainutlaatuinen saavutus on todellinen tiimityön voimannäyte. Uuden sukupolven XF, XG ja XG+ -malliston luominen on ollut suurin projekti koko yhtiön 90-vuotisessa historiassa. Se on tulos siitä, että olemme kuunnelleet asiakkaitamme ja heidän kuljettajiaan, ja että meillä on ollut selkeä tavoite luoda luotettava ja kestävä kuljetusratkaisu. Olemme tosiaankin ensimmäinen valmistaja, joka on täysimääräisesti hyödyntänyt uudet eurooppalaiset säädökset mittojen ja massojen suhteen, ja tuoneet ne asiakkaidemme hyödyksi.”

DAF XF Innovation Truck
DAF XF H2 Innovation Truck

Truck Innovation Award 2022

DAF otti vastaan palkinnon myös parhaasta kuorma-autoihin liittyvästä innovaatiosta. Palkinnon sai DAF XF H2 Innovation Truck. Se on auto, jonka polttomoottori käyttää polttoaineenaan vetyä. DAF:n tuotekehitysjohtaja Ron Borsboomin mukaan auto on hyvä osoitus siitä, että polttomoottori voi toimia ilman hiilijalanjälkeä, eikä sitä pitäisi kategorisesti kieltää.

International Truck of the Year

IToY-tuomaristoon kuuluu kuorma-autoalan toimittajia 24 maasta. Puheenjohtaja on italialainen Gianenrico Griffini Vie&Trasporti-lehdestä, ja Suomea tuomaristossa edustaa Martti Peltonen Auto Tekniikka ja Kuljetus -lehdestä.Lue seuraavaksi