Uutiset

Kuljetuskalusto

Kamerakuvaa Volvoihin

Ohjauspyörän takaa katsoen auton ympärillä on useita kuolleita kulmia, joiden näkyvyyttä voidaan parantaa peilien tai kameroiden avulla. Peili on se yksinkertaisin ja edullisin keino näkyvyyden parantamiseen, joskin kameran avulla näkökenttä on peilien näyttämää aluetta laajempi ja kirkkaampi.

”Kamera näyttää jopa 40 prosenttia peiliä suuremman alueen”, muistuttaa Markku Ylinen Orlacon kameroita maahantuovasta Mytrade Oy:stä. Ylisen mukaan kameran näyttämä kuva on korkeatasoinen kelistä riippumatta. Peilin asennustavasta johtuen sen tuoma apu on minimaalinen varsinkin ajettaessa sadekelissä tai auringonpaisteessa, mikäli kuljettaja on kääntänyt häikäisysuojan ala-asentoon.

Mytrade ja Volvo Truck Europe ovatkin yhteistuumin päättäneet tehdä kamerajärjestelmien hankinnasta ja jälkimarkkinoinnista entistä helpompaa tuomalla Orlacon kamerat osaksi Volvon tuotevalikoimaa.

”Olemme yhdessä Volvon edustajien kanssa räätälöineet erilaisiin ajotehtäviin soveltuvia, asennusvalmiita kamerapaketteja”, summaa Ylinen yhteistyötä.

Peruspakettiin kuuluu etukulmakamera, mutta valikoimassa on myös tätä täydentävä peruutuskamera sekä tehtäviä edelleen helpottava Garmin-navigaattori. Kameroiden kuva välittyy kuljettajalle kojelautaan katkaisinpaneelin tilalle integroitavan ja laajan kielivalikon sisältävän nelivärinäytön kautta.

”Garmin-navigaattorin saa halutessaan toimimaan yhdessä Dynafleet-tietojärjestelmän avulla, jolloin reittien suunnittelu ja opastaminen sujuu sekin vaivattomasti”, muistuttaa Ylinen, jonka mukaan useiden toimintojen integroiminen samaan näyttöön lisää kuljettajan työskentelyn mukavuutta ja turvallisuutta.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi