Uutiset

Kuljetuskalusto

Kaijala Ky – korirakentaja Koillismaalta

Kaijala Ky:n oma auto lastaamassa kuusamolaisen Pölkky Oy:n sahatavaraa kylkiaukeaaviin kuormatiloihin.

Kaijala Ky on perustettu 2004, jolloin Kuljetus Kaijala Ky, perustettu 1998, ja Pudis Metal Ay, perustettu 2003, yhdistyivät. Konepaja- ja kuljetustoimintaa harjoittavan yrityksen omistavat siis isä Pekka ja hänen poikansa Teemu Kaijala. Heidän lisäkseen yritys työllistää konepajan puolella neljä työntekijää, joista yksi on huoltopuolella, kaksi on korinrakentajia ja neljäs on Teemun vaimo Minna, joka hoitaa yrityksen paperinpyörityksen. Kuljetuspuolella on neljä vakituista kuljettajaa, joita Teemu ja Pekka tuuraavat tarvittaessa.

Kaijala Ky:n päätuotteet ovat raskaan kaluston korirakenteet ja yritys onkin valmistanut kuorma-autojen koreja jo noin kymmenen vuotta. Valmistus on lähtenyt liikkeelle oman kuljetuskaluston käyttökokemusten sekä asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden myötä. Hydraulisesti aukeavat korien katto- ja seinärakenteet on kehitetty itse ja erikoisräätälöinnit ovat Kaijala Ky:n erikoisosaamista. Vuositasolla yritys valmistaa 10-15 yksikköä.

Tällä hetkellä Kaijala Ky:llä on turpeen ja sahateollisuuden tuotteiden ajossa kaksi sivullekippaavaa ja kylkiaukeavaa täysperävaunullista yhdistelmää, joissa molemmissa on oman pajan tekemät korit. Perävaunujen alustat ovat Jykin ja Matecin valmistamia. Kaijala Ky:n ajot keskittyvät pääasiassa Oulun ja Lapinläänin alueelle, mutta usein käydään myös Etelä-Suomessa.

Kaijala Ky valmistaa tilauksesta hake-/turvekorien ja perävaunujen lisäksi, sora- ja kasettilavoja, rahtilavoja, vaihtolavoja sekä tekee puutavara-autojen varusteluja ja nosturiasennuksia. Lisäksi yritys hiekkapuhaltaa kuljetuskalustoa ja muita teräsrakenteita siirrettävällä kalustolla, johon kuuluu 10,5 kuution vaunukompressori ja pakettiauto, jolla voidaan kuljettaa puhalluskello ym. tarvikkeet työmaille. Kaijala Ky maalaa myös itse rungot, korit, perävaunut ja tarvittaessa ohjaamotkin.

Kaijala Ky:llä on Pudasjärvellä Kesla Foresterin, Logliftin, Jonseredin ja Nummi-kippien huolto- ja varaosapalvelut. Raskaan kaluston huolto- ja kulutusvaraosat Kaijala Ky:ssä löytyvät useimmiten suoraan hyllystä ja mitä ei löydy ne tilataan. Normaalien huoltotöiden lisäksi yritys tekee myös raskaankaluston jarrujen huolto- ja korjaustöitä (B-lupa) sekä jousiremontteja.

 

Miika Nyrö

 

 


 

Lue seuraavaksi