Uutiset

Kuljetuskalusto

Jukka Vestervik urakoi Hiabilla

Jukka Vestervik on jo vuosikymmenten ajan luottanut Hiab-kuormausnosturien sekä Volvo-kuorma-autojen laatuun ja yhdistelmä on tullut hyvin tutuksi Porin alueella. Vestervikin työtehtäviin kuuluu hyvin vaihtelevia urakoita ja talven puunkaadot sekä kesän puisto- sekä rakennustyöt hoituvat samalla yhdistelmällä. Tällä hetkellä Jukan luottoyhdistelmänä toimii Hiab XS 377E-6 HiPro -kuormausnosturi asennettuna Volvo FM:n päälle.

Jukka Vestervik on toiminut raskaalla ajoneuvopuolella jo 1980-luvulta lähtien ja vuonna 1991 hän otti isänsä jo 50-luvulla aloittaman yritystoiminnan hoitaakseen. Yrityksen alusta alkaen Jukka on luottanut Hiabin laatuun ja tämän hetkinen nosturi on jo viides Cargotecin tuote. Uusimmassa nosturissa on kuusi hydraulista ja yksi mekaaninen puominjatke sekä jibissä neljä hydraulista ja yksi mekaaninen. Nosturin ulottuvuus on komeat 30 metriä asennustasosta ja jibin ansiosta myös haastavimmat kattotyöt tai sähkölinjaurakat sujuvat ongelmitta.

Tarkkuutta ja turvallisuutta

Jukka Vestervikin monipuoliset työtehtävät onnistuvat Hiabin ulottuvuuden ja viiden eri kouran sekä henkilökorin yhdistelmällä. ”Hiab XS varustettuna 70X-4-jibillä on todella luotettava ja tehokas nosturi, jonka avulla sujuvat turvallisesti niin puiden kaadot kuin vaativat kattotyöt. Ohjattavuus on erittäin tarkka ja tuntuma hyvä, mikä on näissä töissä ensisijaisen tärkeää”, korostaa Vestervik.

Jukalla onkin nostoista aikamoinen kokemus ja hän laskee Hiabilla suoritettavan vuodessa noin 40 000 nostoa. ”Tämänkaltainen nostomäärä ei onnistuisi, jos nosturi vierailisi usein pajalla. Hiabille riittää perusteellinen rasvaus viikoittain ja muuten voi luottaa koneen toimivuuteen aika huoletta. Kiitosta täytyy antaa myös paikalliselle huoltopisteelle Ranttiän Koneelle, joka on aina hoitanut tarvittavat toimenpiteet nopeasti ja ammattitaidolla”, kertoo Vestervik.

Pitkäaikainen asiakassuhde ansaittava

Vestervik arvostaa luotettavuutta tuotteiden lisäksi myös asiakaspalvelussa ja nosturipuolella Hiab Suomen aluemyyntipäällikkö Harri Uotilasta on muotoutunut luottomyyjä, jonka kanssa kaupankäynti sujuu ja huolto sekä takuupuoli toimivat moitteitta. ”Puhumme Harrin kanssa konemielessä samaa kieltä ja hän osaa tarkoin kertoa järkevimmistä vaihtoehdoista. Hän tuntee työtehtäväni sekä työskentelymenetelmäni ja yhteys säilyy myös itse kaupankäynnin ulkopuolella”, Vestervik korostaa.

Myös Uotila on tyytyväinen yhteistyön toimivuuteen. ”Jukka on siinä mielessä ihanneasiakas, että hän osaa kyllä kertoa tarkoin mitä tahtoo. Hänen antamansa palaute on usein suoraa, mutta juuri alan vankkojen ammattilaisten antaman tiedon ansiosta me Hiabilla pystymme reagoimaan muuttuvissa olosuhteissa”, kiittelee Uotila.

Koivut kannoiksi kokemuksella

Vierailimme lähellä Porin keskustaa Jukka Vestervikin työkohteessa, jossa oli käynnissä taloyhtiön koivurivistön poistaminen. Suurien puiden hallittu kaataminen kerralla olisi talojen vieressä ja lähellä kevyen liikenteen väylää ollut turhan vaarallista, joten Jukka hoiti tehtävän Hiabin ja Mecanil SG220 -kourasahan avulla. Mecanil-kouran sahan katkaisuläpimitta on noin 45 senttiä, joten sillä pystyy runkoa kiertämällä kaatamaan aikamoisia puujättiläisiä. Koura avautuu 120 senttiä ja otteessa pysyy järeämpikin kappale.

Ammattimiehen työskentelyä oli ilo seurata, kun Vestervik karsi ensin runkoa kouran sahalla tarpeellisen määrän, jonka jälkeen puu katkottiin latvasta lähtien noin parin metrin pölkyiksi. Lopullisen oksien karsinnan Jukka viimeistelee moottorisahalla lähellä maantasoa pölkyn ollessa yhä kouran otteessa. Vanhan ajan ammattimiehenä Jukka on myös ylpeä työn laadustaan ja hän viimeistelee urakan siistimällä kouran avulla pienimmätkin risut ja oksat suoraan lavalle. ”Asiakkaiden pihoja ja rakennuksia tulee kohdella kunnioituksella ja mielestäni hyvän ammattilaisen tunnistaa siistiksi ja mahdollisimman vauriottomaksi jääneestä työympäristöstä”, päättää Vestervik.

Lue seuraavaksi