Uutiset

Kuljetuskalusto

Jukka Suttinen sekunnilla Suomen Hiab-kisan voittoon

Cargoteciin kuuluvan Hiabin järjestämän 2015 World Crane Championships –tapahtuman Suomen osakilpailu päättyi JE-Trans Oy:n Jukka Suttisen voittoon. Hiabin Raision toimipisteessä pidetty Suomen loppukilpailu oli äärimmäisen tasainen. Kolme parasta nosturinkäyttäjää päätyivät 22 sekunnin sisään. Suttinen lähtee keväällä kilpailemaan nosturinkäytön maailmanmestaruudesta ja  25 000 euron arvoisesta palkkiosta.

Suomen karsinnat järjestetiin syyskuun aikana eri puolella Suomea. Kirjattuja suorituksia niissä oli noin 80 kpl, joka on ensimmäisellä kerralla ihan kelvollinen määrä. ”Jatkossa toivotaan toki enemmän osanottajia.  Jatkossa arvioidaan osakilpailupaikkojen määrä sekä myös ajankohta niin, että nosturinkäyttäjien olisi mahdollisimman helppo työnsä lomassa tulla tekemään suoritus”, sanoo tuotemyyntipäällikkö Pauliina Kunvik Hiabilta. ”Suuri osa oli Hiabin asiakkaita, mutta joukossa oli myös jonkin verran toisten merkkien käyttäjiä. Palaute kilpailunosturina olleesta Hiab X-HiPro 192:sta oli erittäin positiivista, nosturin tarkkuutta ja nopeutta vaaditaan sekä radan suorittamisessa tavoiteaikaan että oikeilla vastaavilla työmailla.”

Karsintakilpailujen voittajat etenevät suoraan finaaleihin, jotka pidetään Commercial Vehicle Show -hyötyajoneuvonäyttelyssä Englannin Birminghamissa 14.-16.4.2015. Loppukilpailun voittaja saa 20 000 euron shekin käytettäväksi seuraavaan nosturihankintaansa sekä 5 000 euron matkasekin.

Loppukilpailuun osallistuvien kuljettajien on suoritettava vaikeita tehtäviä nosturilla mahdollisimman nopeasti. Voittamiseen tarvitaan nopeuden lisäksi myös muita taitoja. Kuljettajien on esimerkiksi kaadettava vedellä täytettyjä kanistereita kuorman avulla ja samalla pidettävä nosturi tietyn estetangon alapuolella. Kuljettajan on työskenneltävä tarkasti ja huolellisesti välttääkseen koskettamasta esteitä. Virheistä seuraa aikasakkoja ja pahimmassa tapauksessa koko kilpailusuorituksen hylkääminen.

Suomen loppukilpailu oli tasainen ja se ratkesi Jukka Suttisen rauhalliseen suoritukseen. ”Maltilla ja varmaan myös tuurilla oli ratkaiseva merkitys,” sanoo Moveren sopimusajossa oleva yrittäjä Hausjärveltä. Tampereella alkukilpailusuorituksen tehnyt Suttinen päätti pyrkivänsä loppukilpailussa virheettömään tulokseen ja se kannatti. ”Tampereella taisin saada pari aikasakkoa, joista loppukilpailussa pyrin eroon”. Se kannatti ja Suttinen kellotti kokonaista yhden sekunnin paremman ajan kuin toiseksi tullut Esa Tiitinen Varkaudesta.

Vuodesta 1989 kokemusta kuormausnostureista kerännyt Jukka Suttinen ajaa rakennustarvikkeita pääasiassa pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa. Kun kokemusta on 25 vuotta, niin pelkästä tuuristakaan ei ole kysymys nosturinkäsittelyssä. ”Paljon nostetaan pieniä nostoja päivässä ja telataan kuormaa perävaunusta nuppiin. Kaupunkialueella liikutaan pääasiassa nupin kanssa”, sanoo Suttinen. ”Itse asiassa kilpailusuorituksessa oli paljon samaa kuin normaalissa työpäivässä. Ajot ovat suhteellisen lyhyitä ja nostoja on paljon.” Aikaa kuluu nostoihin jopa puolet työpäivästä, sanoo Suttinen. ”Hiabilla on nostot tehty. Yhdessä välissä oli hetken toisen merkkinen nosturi, mutta muuten on menty Hiabin väreissä

Maailmanmestaruutta lähdetään hakemaan tosissaan keväällä Birminghamista. ”Kilpailut pidetään Briteissä, Birminghamissa Commercial Vehicle Show’n yhteydessä huhtikuussa 2015. Tapahtumassa kilpailevat 12 maata edustavat finalistit”, kertoo Pauliina Kunvik Hiabilta. ”Tosissaan lähdetään mukaan ja harjoitusta tulee ihan itsestään joka työpäivä”, tietää Suttinen. Suoritettava rata tulee finaalissa olemaan sama mitä joka maan osakilpailuissa. Se onko radan pohjana hiekkaa vai asfalttia pitää ottaa huomioon. ”Se vaikuttaa osaan suorituksen tehtävistä”, tietää Suttinen ja kehuu tapahtumaa mukavaksi vaihteluksi työpäiviin. ”Huomasin kilpailun mainoksen Konepörssistä ja kun Hiabin Tampereen myyntimies Harri Uotila muistutti vielä kilpailusta lähempänä tapahtumaa, niin nyt ollaan finaalissa”. /JL

WCC2015 Suomen finaali tulokset (pdf)

Lue seuraavaksi