Uutiset

Kuljetuskalusto

JS-Pumppaus varmistaa betonirakentamisen laadun

JS-Pumppaus Oy on hämeenlinnalainen vuonna 1998 perustettu betonirakentamisen erikoisosaaja, jonka pumppausautot ovat tuttu näky alueen rakennustyömailla. Laadukas betonirakentaminen vaatii ammattitaitoa sekä korkealuokkaista työkalustoa. Työn tason varmistamiseksi JS-Pumppaus hankki vuonna 2012 ensimmäisen Saraka-yhdistelmäpumppunsa ja tänä kesänä Hämeenlinnaan saapui Volvon alustalle rakennettu uusi tehokas Saraka-yhdistelmäpumppu.

JS-Pumppauksen Jukka Suolaakso kertoo Hämeenlinnan alueella olleen viime aikoina runsaasti suuria rakennusprojekteja ja esimerkiksi moottoritien päälle noussut Hämeenlinnakeskus on vaatinut runsaasti rakentamisen erikoisosaamista ja Sarakan valmistaman pumppauskaluston toimivuus on osoittautunut hyväksi myös vaativimmissa olosuhteissa. JS-Pumppauksen toiminnan edelleen kasvaessa ja myös asiakkaiden vaatimusten tason noustessa päätettiin panostaa laadukkuuteen ja uuden yhdistelmäpumpun hankinnassa oli pohjoismaiset olosuhteet tunteva Saraka luonnollisesti ensimmäinen vaihtoehto.

JS-Pumppauksella on tällä hetkellä käytössään kolme pumppausyksikköä, joiden korkea käyttöaste vaatii laitteistolta luotettavuutta sekä hyvää huolto- ja varaosapalvelua. ”Jo ensimmäiset Saraka-tuotteemme olivat kestäviä ja tehokkaita, joten myös uuden valinnassa oli helppoa kääntyä kotimaisen ja luotettavan valmistajan puoleen. Sarakalla myös kuunnellaan asiakastoiveita tarkoin ja saimme olla kokonaisuuden kokoamisessa mukana jo kasausvaiheessa. Näin myös erikoisvaatimuksemme tulivat huomioiduksi tarkoin, mikä näkyy erityisesti käytettävyydessä ”, kiittelee Suolaakso. ”Vaikka jo aikaisemmat Saraka-tuotteemme olivat laadukkaita, tuntuu uutuustuote vievän toimivuuden jälleen uudelle tasolle”, Suolaakso lisää.

JS-Pumppauksella vuodesta 2004 työskennellyt Tiit Nool tuntee yhdistelmän kuin omat taskunsa, sillä hänellä on takanaan jo kymmeniä työtunteja myös tämän uuden koneen ohjaimissa. ”Uudessa yhdistelmässä on runsaasti sellaisia uusia ominaisuuksia, jotka tekevät työskentelystä nopeaa ja turvallista.  Esimerkiksi ohjausyksikkö on todella käyttökelpoinen, sillä sen kautta onnistuvat kaikki säätötoimenpiteet samasta paikasta ja myös kaikki tarvittavat tiedot, kuten betonimäärät sekä lämpötilat voi tarkistaa yhdellä kertaa”, kertoo Nool. ”Myös neliosaisen puomin hallittavuus on pituuteen nähden helppoa, erillinen sulkija pitää roiskeet kurissa ja merkittävää on myös puomin rasvauksen hoituminen yhden nipan kautta, mikä vähentää ylimääräisiä kiipeilyjä huomattavasti.

Alan konkari Jukka Suolaakso kertoo rakennuspuolen muuttuneen viime vuosien aikana reippaasti. Byrokratian määrä on lisääntynyt ja varsinkin julkisella sektorilla vaatimusten taso on noussut paljon. Tämä edellyttää tietenkin kaikilta rakennusurakoihin osallistuvilta paljon ja Suolaakso kertookin, ettei maineen menettämiseen ole yksinkertaisesti varaa. ”Kun sekä aikataulut, koostumukset sekä muut sopimusehdot vain tiukentuvat, on yrittäjän pakko panostaa laatuun, luotettavuuteen ja tehokkuuteen. Sarakan tuotteet tukevatkin omia toimintatapojamme tarkoin ja näin pystymme takaamaan asiakkaittemme tyytyväisyyden kaikissa olosuhteissa”, päättää Suolaakso.

Lue seuraavaksi