Uutiset

Kuljetuskalusto

Jopa 300 kg enemmän siilosäiliössä

Spitzer Silo-Fahrzeuge yllättää alan jo sarjatuotannossa olevalla komposiittirakenteisella siilopuoli­perävaunullaan. Selvästi suuremman hyötykuorman lisäksi erityisellä komposiittitekniikalla valmistetun siilosäi­liön sisäpuolinen puhdistus on äärimmäisen liukkaan geelipinnoitteensa ansiosta helppoa. Parhaillaan on yli 50 komposiittipuoliperävaunua käytössä eri puolilla Euroop­paa.

Spitzer Silo-Fahrzeuge tarjoaa komposiittisäiliöllä varustettuja sii­lopuoliperävaunuja tilavuudeltaan 43– 65 kuutiometriä. Alumiinisäiliöön verrattuna komposiittitekniikalla saavutetaan jäykempi ja kevyempi rakenne. Siten hyötykuormaetu voi olla jopa 300 kg. Perinteiseen siilosäiliöön verrattuna komposiittiver­-sio kestää lisäksi paremmin alipainetta.

Sisäpuolelta säiliö on tiivistetty äärimmäisen sileällä Gelcoat-pinnoitteella, joka kestää erittäin hyvin kuljetettavia happamia ja emäksisiä tuotteita. Lisäksi pinnoite tehostaa kuorman virtausta purettaessa ja estää kuormajäännösten tarttumista säiliöön. Sitäpaitsi kuorma lähtee virtaamaan jo pienelle kippauskulmalla, mikä parantaa kipattavan puoliperävaunun vakavuutta kuormaa purettaessa. Komposiittisäiliön vähäinen lämmönjohtavuus vähentää kondensaation minimiin.

Komposiittisäiliöiden sarjatuotantoa varten perustettiin oma tuotantolinja, jolla erikokoiset säiliöt valmistetaan erityisellä käärimis­menetelmällä. Lukuisat testit ja kokeilumenetelmät ovat jo  vahvistaneet komposiittivalmistuksen sarjatuotantokelpoisuuden. Lisäksi vaativassa ja kovassa käytössä on suoritettu laajoja rasituskokeita, joissa ajoneuvot ovat saaneet parhaat mahdolliset arvot.

Spitzerin komposiittipuoliperävaunu on innovatiivinen ajoneuvo, joka tarjoaa siilokuljetusliikkeille taloudellisia etuja ja varmistaa niiden kilpailukyvyn.

Lue seuraavaksi