Uutiset

Kuljetuskalusto

Ivecon juhlaa Dakar-rallissa

Iveco valloitti korkeimman palkintopallin vuoden 2016 Dakar-rallissa. Gerard de Rooy, PETRONAS de Rooy Iveco -tiimin kuljettaja, voitti tämänvuotisen kilpailun. Hänen suorituksensa kolmentoista erikoiskokeen kilpailussa oli osoitus kuljettajan verrattomista ajo- ja navigointitaidoista ja vahvisti väitteet Iveco Powerstarin ominaisuuksista. Iveco hallitsi yhtä historian kovimmista Dakar-ralleista saaden kuorma-autojen luokassa viisi autoa kymmenen parhaan joukkoon.

Tämä oli de Rooyn toinen Dakar-rallivoitto kuorma-autoluokassa. Kilpailun lopuksi hollantilainen mestari omisti voittonsa belgialaiselle kartanlukijalleen, Jürgen Damenille, joka menehtyi viime vuonna.

Palkintopallin kolmannen sijan valloittanut Federico Villagra, ”El Coyote”, oli tämän kisan menestyjä. Miljoonat paikalliset fanit seurasivat argentiinalaista kuljettajaa ja hänen Iveco Powerstariaan alueella, jossa Iveco on markkinajohtaja.

Ton Van Genugten sijoittui Trakkerillaan viidenneksi. Hän on vuoden 2016 Dakar-rallin toinen hieno menestyjä. Nopean huoltoajoneuvon kuljettajana hän onnistui pysyttelemään muiden johdosta kamppailevien kilpailijoiden edellä ja ylitti maaliviivan viidentenä. Hän menetti yhden erikoiskokeen voiton ainoastaan sen takia, että pysähtyi auttamaan yhtä tiimin varsinaisista kilpa-autoista, ja osoitti näin upeasti Ivecon tiimin mahtavaa yhteishenkeä.

Espanjalainen Pep Vila, joka istui toisen Iveco Trakkerin ratin takana, sijoittui kymmenenneksi. Vila, joka osallistui nyt kuudennen kerran Dakar-ralliin Ivecon kanssa ja viidennen kerran de Rooyn tiimissä, taisteli viimeiseen asti sijoituksestaan Top 10:ssä.

FPT Industrial muokkasi Iveco Cursor 13 -moottorit kilpailua varten kehityskeskuksessaan Arbonissa, Sveitsissä. Moottorit tunnetaan erityisesti tehokkuudestaan ja kestävyydestään ja ne vauhdittivat Ivecon sen viimeisimpään menestykseen Etelä-Amerikassa ajetussa, 9000 kilometrin pituisessa Dakar-rallissa.