Uutiset

Kuljetuskalusto

Ivecolle kaksi ”Vuoden ympäristöystävällisin ajoneuvo 2017” -palkintoa

Ensimmäistä kertaa järjestetyssä palkintogaalassa palkittiin useiden eri valmistajien uusia ajoneuvoja. Palkintoja jaettiin parhaalle vuonna 2016 valmistetulle vetoautolle, jakeluautolle sekä pakettiautolle, jotka ovat tällä hetkellä tuotannossa ja tilattavissa, ja jotka edistävät kestävää kehitystä. Tilaisuuden järjestänyt autolehti Vado e Torno kertoi, että palkinnot jaettiin ”kestävyyttä ja tehokkuutta edistäville konsepteille, jotka eivät ainoastaan vähentäneet pakokaasupäästöjä, vaan onnistuivat myös alentamaan sekä kuljettajan että muiden tien käyttäjien riskitekijöitä, parantamaan ajomukavuutta, vähentämään kuljetuksen aiheuttamia vaikutuksia paikallisväestöön ja joiden valmistusketju pyrkii edistämään ympäristöystävällisyyttä alusta loppuun ja mahdollistaa osien kierrättämisen käytöstä poistamisen jälkeen.”

Vado e Tornon päätoimittaja Maurizio Cervetto ojensi palkinnot Ivecon brändijohtaja Pierre Lahuttelle 22.-25.2. järjestetyillä kuljetus- ja logistiikka-alan Transpotec 2017 -messuilla Veronassa.

Ivecon brändijohtaja Pierre Lahutte kommentoi: ”Olemme erittäin ylpeitä New Daily Electricin ja Eurocargo CNG:n voittamista ensimmäisistä ”Vuoden ympäristöystävällisin ajoneuvo” -palkinnoista. Iveco panostaa vahvasti kestävään kehitykseen teknologisilla innovaatioillaan. Tänä päivänä olemme ainoa autovalmistaja, jolla on täysi valikoima maakaasukäyttöisiä ajoneuvoja aina kevyistä ajoneuvoista raskaisiin ajoneuvoihin sekä busseihin. CNH Industrial Groupin brändinä olemme myös kestävän kehityksen mestareita, sillä CNH Industrial Group on ollut jo kuudetta vuotta peräkkäin toimialansa johtaja Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä (DJSI) Euroopassa ja koko maailmassa. Tuotestrategiamme perustuu avaintavoitteeseemme: tarjota asiakkaillemme ajoneuvoja, jotka auttavat heitä edistämään kestävää kehitystä”, Lahutte jatkaa. ”Iveco pääsi ehdolle kaikilla kolmella ajoneuvollaan, joista kaksi voitti pääpalkinnon. Olemme erittäin ylpeitä saadessamme palkinnot juuri Veronassa, joka on vain kivenheiton päässä tehtaistamme Suzzarassa ja Bresciassa, joista Daily ja Eurocargo ovat lähtöisin.”

Vado e Tornon päätoimittaja Maurizio Cervetto kommentoi Daily Electricille myönnettyä palkintoa: ”Daily-malli kehitettiin jo vuonna 2009, mutta vasta siirtyminen dieselistä Euro 6:een nosti Daily Electricin täyteen loistoonsa. Liitettävyyden parantamisen lisäksi suorituskykyä on parantanut huomattavasti Dailyn huippuunsa hiottu sähköistyspaketti natrium-nikkelikloridiakkuineen, tehokkaine kondensaattoireineen ja joustavine latausjärjestelmineen. Suorituskyky on parantunut 25 %, hyötykuormaa on nostettu 100 kg ja toimintasädettä 200 km. Täysin kierrätettävillä akuilla varustettu Daily Electric on päästötön ja meluton vaihtoehto tehokkaaseen jakeluun kaupunkien keskusta-alueilla.”

Eurocargo CNG:tä Cervetto kommentoi seuraavasti: ”Iveco on varmistanut kärkipaikkansa vaihtoehtoisten polttoaineiden toimialalla myymällä yli 10 000 maakaasuajoneuvoa viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Tector 6 -maakaasumoottori on poikkeuksellisen puhdas: se ei tuota lähes ollenkaan pienhiukkasia, se vähentää CO2-päästöjä (yli 80 % käyttämällä biometaania) ja sen melutaso on alle 60 desibeliä. Eurocargo hyödyntää vakavaraisia, helposti saatavilla olevia ja kustannustehokkaita teknologioita eikä sitä estä kaupunkien pääsyrajoitukset. Eurocargolla on kadehdittavan laaja valikoima kokoonpanoja jopa 16 tonniin asti. Lisäksi sen toimintasäde on jopa 400 km, joten jakelusektorin toimijat voivat hyvällä omallatunnolla sanoa hyvästit dieselajoneuvoilleen.”

New Daily Electric: ainutlaatuinen päästötön ajoneuvo

New Daily Electric on täysin päästötön sähköajoneuvo, joka on täydellisen ympäristöystävällinen, tarjoaa ensiluokkaista luotettavuutta ja sopii erinomaisesti kaupunkiajoon, kuten ovelta ovelle -jakeluun ja matkustajaliikenteeseen. Energiankulutusta on vähennetty tehokkailla ja kevyillä apumekanismeilla, ja akku kestää jopa 20 % pitempään. Lisäksi New Daily Electricin maksimi hyötykuormaa on nostettu noin 100 kilogrammalla. Täysin kierrätettävien akkujen suorituskyky on taattu kaikissa ympäristöolosuhteissa. Lisäksi Ivecon patentoidut joustavat latausjärjestelmät mahdollistavat Dailyn lataamisen kaupungilla tai kotona. Pikalatausasemalla Daily latautuu täyteen keskimäärin kahdessa tunnissa.

New Daily Electric tarjoaa luokkansa erinomaista tehokkuutta yli 280 km:n toimintasäteellään. NEDC-syklin mukainen toimintamatka mitattiin kolmen akun kokoonpanolla. Kuljettaja voi lisäksi valita Eco- ja Power-ajotoimintojen välillä: Eco-toiminto hillitsee moottorin vääntövoimaa energiankulutuksen minimoimiseksi vähentämättä ajoneuvon kulkunopeutta. Power-toiminto sen sijaan antaa kuljettajan nauttia sähkömoottorin täydestä suorituskyvystä.

Hyötyjarrutusjärjestelmä on myös Dailyn uusi ominaisuus, jonka avulla kuljettava voi päättää, mitä jarrutustapaa käyttää ajaessaan. Kuljettaja voi valita tien ominaisuuksiin ja liikenneolosuhteisiin sopivimman jarrutustavan, jonka ansiosta energiankulutus pysyy minimissään ja ajettavuus erinomaisena.

Monipuolisen mallivalikoiman, jopa 5,6 tonnin kokonaispainon sekä jopa 19,6 m3 kuljetustilan ja Dailyn laajan muunneltavuuden ansiosta New Daily Electric on elementissään monissa eri työympäristöissä, kuten kaupunkien kuljetusliikenteessä Daily Minibus -mallilla.

Lisäksi Dailyn hiljaisuus vähentää melusaastetta ja yökuljetusten toimittaminen kaupunkiympäristössä helpottuu. Dailyssa on myös uusi jalankulkijoista varoittava järjestelmä, joka aktivoituu automaattisesti 0-30 km/h vauhdissa. Tehokkuuden ja vakauden takaa Dailyn vahvasta teräksestä valmistettu C-profiilin runkorakenne, joka on yksi sen maineikkaimmista ominaisuuksista ja tekee siitä erittäin kestävän ja käyttö-sovellusmahdollisuuksien suhteen joustavan.

Eurocargo CNG: ympäristöystävällisin kuorma-auto kaupunkijakeluun

Viime vuonna ”Vuoden kansainväliseksi kuorma-autoksi 2016” valittuun Eurocargo CNG:hen on nyt asennettu 210 hv:n Tector 6 ”super-eko” -moottori, joka kulkee paineistetulla maakaasulla. Sytytyspuolien, ohivirtausventtiilin, mäntien ja tiivisterenkaiden uudelleen suunnittelun ansiosta Iveco on saavuttanut merkittävän etulyöntiaseman tehokkuuden, päästöjen ja huollon kannalta.

Ajoneuvo tarjoaa paranneltua suorituskykyä 210 hv:n ja 750 Nm:n maksimiväännön moottorilla. Euro 6 -päästöluokituksen C-tason mukainen Eurocargo Natural Power voi ajaa rajoitetuille keskusta-alueille, mikä on yksi ajoneuvon tärkeimmistä ominaisuuksista useiden pysähdysten ajotehtävillä. Maakaasuteknologia tarjoaa lukemattomia hyötyjä sekä ympäristön että taloudellisen kestävyyden kannalta. Maakaasu on tehokkain tekninen ratkaisu kaupunkialueiden päästöjen vähentämiseksi ja onkin ainoa todellinen vaihtoehto bensiinille ja dieselille. Päästöjen näkökulmasta maakaasu on ”puhdas” polttoaine, koska se tuottaa 35 % vähemmän typpioksidipäästöjä (NOx) ja 95 % vähemmän pienhiukkasia kuin diesel. Lisäksi maakaasulla toimivat Eurocargo-mallit ovat erittäin hiljaisia, mikä tekee niistä erinomaisia kaupungin sisäisiin yökuljetuksiin.

www.iveco.com

Lue seuraavaksi