Uutiset

Kuljetuskalusto

Iveco Trakker AT410T50 8×4 – Vihreä fillerin viejä

Uudistunut Iveco Trakker esiteltiin Suomessa ensimmäisen kerran Jyväskylän kuljetusnäyttelyssä toukokuussa ja ensimmäiset myyntiautot saapuivat maahan kesäkuun alussa. Koeajoon saimme Dakarin vihreän kahdeksanakselisen ja 68 tonnin kokonaispainolle rekisteröitävän sorakasettiyhdistelmän Ajardoksen toimittamilla Jyki-perävaunulla ja Elg– päällirakenteilla.

Trakkerin akseliväli oli neliakseliselle autolle optimi 4750 mm akselipainojen ollessa 9+9+26 tonnia. Lokakuussa uusien painojen myötä auton kokonaismassaksi saadaan 33856 kg.

 

Suurimmat uudistukset Trakkerissa ovat tapahtuneet ohjaamossa. Ulkoapäin ohjaamon maski, tuuliohjaimet ja aurinkolippa äärivaloineen ovat uudet. Nämä uudistukset ovat vähentäneet auton ilmanvastusta sekä parantaneet ulkonäköä.

Trakkerin uusi kaareva ja ergonominen ”hiilikuitu”-kojelauta on tyylikäs ja helppo pitää puhtaana. Keskeltä kojelautaa on kuljettajaan päin taittuva 7” Iveconnect-näyttöpaneeli, joka on myös käytännöllinen ratkaisu.

Seitsemäntuumaisen kosketusnäyttöpaneelin kautta ohjataan Trakkerin tieto- ja viihdejärjestelmiä, kuten radiota, cd- ja mp3-soitinta, sd-muistikorttipaikkaa, puhelinta, navigaattoria, kuljettajan tukitoimintoja sekä kalustonhallinnointipalveluita. Esimerkiksi navigointiohjelman saa Trakkeriin sd-muistikortilla ja se toimii Iveconnect-näytön kautta.

Kasettilavan korkeus alkaa olla maksimissaan. Kasettilava mahtuu juuri ja juuri takalaidan alle ja kuormaimien kuormauskorkeuskin alkaa olla äärirajoilla. Muutoin Elgin valmistama automaattikasetti on nopea ja helppo käyttää.

Automaattikasetoinnilla oleva kasettiperävaunu oli puolestaan JYKIn V42-S 2+2-akselisella ja 38-tonnisella alustalla sekä ELGin valmistamalla sileälaitaisella 20,5 m³ kevytsoralavalla. Kasettilavan materiaali oli pohjassa 6 mm ja ladoissa 5 mm. Takalaita oli varmistettu kahdella paineilmatoimisella lukolla. Kaikilla neljällä BPW:n akselilla oli kolmilehtiset paraabelijouset ja neljäs yksikköpyörillä oleva akseli oli kahdella ilmapalkeella ylösnouseva malli, jolla saadaan hieman painonsäästöä. Lisäksi perävaunussa oli keskitetty voitelujärjestelmä eli voitelujakotukit oli sekä edessä että takana, led-valot sekä Nordic Lights työvaloja kaksi edessä alla ja kaksi takana. P-Light Midi -pysäköintivalojärjestelmän avulla perävaunun voi jättää tien varteen pimeälläkin.

Miika Nyrö

Katso video – Iveco Trakker AT410T50 8×4 – vihreä fillerin viejä

Lue seuraavaksi