Uutiset

Kuljetuskalusto

Iveco Kuljetus 2017 -messuilla

Iveco tuo Jyväskylän Kuljetus 2017 -messuille koko laajan mallistonsa pakettiautoista raskaisiin kuorma-autoihin asti.

Messujen kohokohtia ovat:

 • Stralis NP – kaasukuorma-auto, joka kulkee jopa 1500 km yhdellä tankkauksella
 • Eurocargo – ”International truck of the Year 2016” 6×2 takaohjaavalla telillä
 • Trakker – tunnettu kestävyydestä ja hyvästä suorituskyvystä vaikeassa maastossa
 • Daily – Huippumallit Hi-Matic automaattivaihteistolla

Iveco Finland Oy juhlistaa jälleenmyyjänsä Niemi-Korpi Oy:n kanssa, jolla on tänä vuonna 30 vuotta yhteistyötä Ivecon kanssa. Niemi-Korpi Oy:llä on myyntipisteet Kokkolassa, Oulussa ja Turussa, joiden lisäksi Jyväskylän avataan uusi toimipiste kuluvan vuoden aikana.

”Niemi-Korpi Oy on ollut loistava Iveco -lähettiläs kaikkien näiden vuosien ajan ja on nykyään ylivoimaisesti suurin jälleenmyyjämme Suomessa. Messujen yhteydessä Niemi-Korpi Oy ja Iveco Finland juhlistavat 30 upeaa yhteistä vuotta huippuedullisin tarjouksin”, sanoo Iveco Finland Oy:n myyntijohtaja Pasi Gerpe.

Stralis NP, mullistava kaasukäyttöinen kuorma-auto pitkän matkan kuljetuksia varten

New Stralis NP on ensimmäinen kaasukuorma-auto, joka on suunniteltu varta vasten pitkille matkoille. Se on ainut maakaasuajoneuvo, joka toimii CNG- ja LNG -polttoaineella jopa 1.500 km toimintamatkalla.

New Stralis NP esittelee uuden Cursor 9, 8,7 litrainen Natural Gas Euro VI -moottorin, joka antaa 400 hv:n tehon, 1 700 Nm:n vääntömomentin mikä vastaa sen dieselversiota sekä missä on 17 % enemmän tehoa ja 6 % enemmän vääntömomenttia kuin sen parhaalla kilpailijalla.

Uuden sukupolven 12-nopeuksinen HI-TRONIX -automatisoituvaihteisto antaa huomattavasti lisää kestävyyttä, vähentää polttoaineenkulutusta ja parantaa ajomukavuutta.

Hi-Way -ohjaamo tarjoaa toimivan ympäristön, josta löytyy kaikki pitkän matkan tehtävässä tarvittavat mukavuudet. Uudistukset, jotka on esitelty New Stralis NP:ssä, vähentävät TCO -kustannuksia jopa 3 % verrattuna edellisiin malleihin, joissa oli jo dieselkäyttöisiin ajoneuvoihin verrattuna 40 % alhaisemmat polttoainekustannukset.

Iveco Trakker – se vankka kuorma-auto

Off-road -kuorma-auto Trakker tunnetaan kestävyydestä, yksinkertaisuudesta sekä hyvästä suorituskyvystä vaikeassa maastossa.

Jyväskylässä esillä Trakker – AT340T50 erittäin vaikeisiin maasto-olosuhteisiin, neljä akselinen, pitkä ohjaamo jossa makuutilat, 6-sylinterinen, 13-litrainen – 500 hv, 16 –portaisella Tronic vaihteistolla.

Cursor 13, teho 500 hv:n moottori antaa 2 300 Nm:n huippuväännön 1 000 r/min kierrosnopeudesta alkaen ja pitää sen tasaisena kierrosnopeuteen 1 525 r/min asti. – Integroitu Iveconnect 7” värinäyttö, jossa radio- ja multimediatoiminnot, automaattinen kuljettajan avustuspalvelu, valmiudet navigointia ja ajoneuvokannan hallinnointia varten sekä kaikki tarvittavat laitteistot sisäänrakennettuna.

Uusi Eurocargo, ”The Truck The City Likes”, uutena ilmajousitettuna 6×2 versiona

Eurocargo-mallisto, palkittiin ”International Truck of the Year 2016” -tittelillä. Iveco esittelee messuilla Eurocargo 220E32/P (22 t) uuden ilmajousitetun 6×2 takaohjaavalla telillä olevan mallin.

Keskiraskaita ajoneuvoja käytetään pääasiassa sellaisiin tehtäviin kuin kaupunkikuljetuksiin ja kunnallisiin palveluihin. Tämän vuoksi Iveco on nostanut etusijalle suorituskyvyn parantamisen ja polttoaineen kulutuksen pienentämisen. Eurocargossa on käytössä kahdeksan eri moottoriversiota, joista kaksi uutta nelisylinteristä Iveco Tector 5 -moottoria, 160 ja 190 hv on optimoitu soveltumaan tyypillisiin kaupunkiajon työskentelyolosuhteisiin seurauksena polttoainetta säästyy jopa 8 %.

Sen ansiosta, että EcoSwitch -järjestelmä pidentää kuutosvaihteen kytkentäaikoja ja rajoittaa alasvaihtoa sekä EcoRoll -toiminto (12-vaihteisissa ajoneuvoissa) hyödyntää ajoneuvon rullausta alamäessä.

Turvallisuus on myös yksi Eurocargon uudistumisen lähtökohdista: ohjauspyörän turvatyynyn ja ohjauspyörän näppäimien lisäksi Eurocargo on saatavana kaikilla keskeisimmillä kuljettajaa avustavilla järjestelmillä varustettuna, kuten kaistan vaihdon varoitusjärjestelmä (LDWS), automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (AEBS) ja etäisyydensäätöjärjestelmä (ACC). Turvallisuuden ja näkyvyyden parantamiseksi ajon aikana LED-päiväajovalot on myös otettu käyttöön vakiovarusteena. Xenon ajovalot on myös saatavilla.

Uusi Daily Euro 6

Uusi Daily Euro 6 tuo jokaiseen päivään ylivoimaista suorituskykyä – sen uudet tehokkaat 2,3 ja 3,0 litran moottorit tarjoavat jopa 205 hv ja luokkansa parhaan vääntömomentin 470 Nm. Edistyksellinen voimalinjatekniikka mahdollistaa lisäksi jopa 8 prosentin polttoainesäästöt verrattuna edeltäviin malleihin. Pidempien huoltovälien ja kestävien osien ansiosta alhaiset huolto- ja korjauskulut tarjoavat jopa 12 prosenttia lisää säästöä. Ohjaamo on vielä edellisiä mallejakin hiljaisempi: äänitasoa on laskettu 4 dB, mikä parantaa ajoneuvon akustiikkaa ja äänentunnistusta 8 %. 

Uusi DAILY BUSINESS UP on älykäs työkalu kuljettajille ja toimii kuin ajoavustaja, joka antaa reaaliaikaisia ehdotuksia polttoaineen kulutuksen vähentämiseksi. Sovellus toimii ajotavan arviointijärjestelmän (DSE) pohjalta ja suunnittelee ammattimaisen navigointijärjestelmän avulla hyötyajoneuvolle optimaalisia reittejä. Lisäksi järjestelmän palvelun tarjoamalla suoran yhteyden Iveco Assistance Non Stopiin, 24 tunnin tieavustuspalveluun

Uusi Daily Hi-Matic Euro 6 -perhe on kasvanut ja sisältää nyt useampia malleja, jotka varmasti täyttävät kaikkien asiakkaiden tarpeet. Se tarjoaa ainutlaatuisen ajokokemuksen ja turvallisuuteen, suorituskykyyn ja tuottavuuteen liittyviä hyötyjä Hi-Matic -vaihteiston kautta. Se myös hyödyntää uutta EcoSwitch PRO -järjestelmää, joka huomioi, onko ajoneuvo kuormattu ja säätää vääntömomenttia sen mukaisesti. Tuloksena se että polttoainetehokkuus paranee ja pakokaasupäästöt vähenevät, mutta asiakkaan ei tarvitse tinkiä tuottavuudesta.

Iveco B124 osastolla olevat autot:

 • Daily 35S14A8 V 9 m3 Hi-Matic pakettiauto
 • Daily 35S14A8 V 12 m3 Hi-Matic pakettiauto
 • Daily 35S18A8 V 16 m3 Hi-Matic matkailuauto
 • Eurocargo 220E32/P 6×2, Allison vaihteistolla, takaohjaavalla telillä
 • Stralis AS440S40T/P NP LNG/CNG 4×2, Maakaasu veturi
 • Trakker AT340T50, 8×4, Tronic vaihteisto

Päällirakentajien osastoilla ovat seuraavat mallit

NEK Oy

 • Daily 72C18HA8, Kylmäjakelukori
 • Eurocargo 120E25/FP, Maanrakennuskoneiden huoltoautokori ja varustelu

VTA Tekniikka

 • Stralis AS350S56 Z/P HM, 8×4*4, Palift koukkulaite ja Palfinger 27 tm nosturi

Pajakulma

 • Stralis AS350S56 Z/P HM, 8×4*4, Tienhoitovarustelu

Schmitz

 • Stralis AS260S57Y/FS CM, 6×2, kokosivun aukeava kori

Grutech

 • Eurocargo 150E28WS SRH sähkölaitos 2 –kerroslava ja Fassi nosturilla

Gasum

 • Stralis AS440S40T/P NP LNG/CNG Maakaasu veturi

Lue seuraavaksi