Uutiset

Kuljetuskalusto

Iveco Dailyyn 8-portainen automaatti

Van of the Year 2015 -palkinnon hiljattain voittanut uusi Iveco Daily tulee saataville nyt myös 8-portaisella automaattivaihteistolla varustettuna. Ivecon mukaan uudella 8-portaisella HI-MATIC -automaattivaihteistolla varustetun Iveco Dailyn valmistus on jo aloitettu.

Valmistajan mukaan HI-MATIC-vaihteisto takaa aiempaa paremman matkustusmukavuuden sekä tarkan ja nopean vaihtamistapahtuman. Iveco kertoo vaihtamisen tapahtuvan alle 200 millisekunnissa.

Jopa 470 Nm:n vääntömomentin ja elektronisen ohjauksen ansiosta HI-MATIC, ensimmäinen hyötyajoneuvoihin saatavilla oleva 8-portainen automaattivaihteisto sopii mainiosti uudelle Dailylle ja sen erittäin suorituskykyisille moottoreille.

Kuljettajalla on valittavanaan kaksi asetusvaihtoehtoa, jotka ovat Eco ja Power. Eco-tila pyrkii minimoimaan polttoainekulutuksen ja maksimoimaan ajomukavuuden vaihtamalla vaihteet jo pienillä moottorin pyörimisnopeuksilla. Power-tilassa vaihteisto suorittaa vaihteenvaihdot nopeammin ja suuremmilla moottorin kierrosnopeuksilla, jolloin vaihdot ovat täsmällisiä ja ajettavuus huipussaan.

Uuteen Iveco Dailyyn saa mäkilähtöjä helpottavan mäkilähtöavustimen myös automaattivaihteiston yhteydessä. HI-MATIC automaattivaihteisto on saatavilla Iveco Dailyn 8 000 erilaiseen kokoonpanovaihtoehtoon – aina 3,5 tonnin kokonaispainosta 7,2 tonnin kokonaispainoon asti.

Lue seuraavaksi