Uutiset

Kuljetuskalusto

Iveco Daily 40 vuotta

Iveco Daily, kevyen tavaraliikenteen innovaatioiden, monipuolisuuden ja tehokkuuden edelläkävijä, juhlii 40-vuotisjuhlavuottaan. Ensimmäisestä vuonna 1978 esitellystä mallista lähtien se on tuonut markkinoille uraauurtavia ja alaa muuttaneita innovaatioita, kuten kuorma-automallisen alustan, takavedon, erillisjousitetun etuakselin ja maailman ensimmäisen Common Rail -tekniikan (1999) sekä kehittyneen elektronisen ajonvakautusjärjestelmän (Electronic Stability Program, ESP).

Alusta asti Daily on pystynyt vastaamaan asiakkaidensa muuttuviin toiveisiin pysyen kuitenkin uskollisena juurilleen. Tehokkaiden ja luontoa säästävien tekniikoiden merkitys kasvaa kuljetusalalla, ja Daily onkin ollut tiennäyttäjä kyseisten ominaisuuksien suhteen. International Van of the Year 2018 -palkinnon saanut Daily Blue Power noudattaa tiukimpia ympäristömääräyksiä.

Todisteena Daily-ajoneuvojen maailmanlaajuisesta suosiosta, poikkeuksellisesta suorituskyvystä sekä asiakkaiden huomioimisesta ovat yli kolme miljoonaa valmistettua Daily-ajoneuvoa. Malleja valmistetaan kolmella mantereella ja käytetään 110 maassa.

”Tänä vuonna juhlimme Daily-ajoneuvojen tärkeää merkkipaalua. Daily on ollut alan johtoasemassa alusta alkaen ja vielä 40 vuoden jälkeenkin se on kärkijoukoissa muuttamassa kuljetusalaa kestävämpään suuntaan.”, kertoo Pierre Lahutte, Ivecon brändijohtaja.

Daily-mallistossa on alan kattavin valikoima ajoneuvoja, joiden kokonaispaino on 3,3–7,2 tonnia ja kuormatilan tilavuus 7,3–19,6 m3. Kehittyneiden ominaisuuksien taustalla on nykyaikainen, suorituskykyinen ja taloudellinen tekniikka.

Blue Power -valikoima on ympäristön kestävyyden tiennäyttäjä. Se tähtää tulevaisuuteen ajoneuvoilla, joissa käytetään kehittyneimpiä moottoritekniikoita ja vaihtoehtoisia polttoaineita. Daily Euro 6 RDE 2020 ready on ensimmäinen kevyt hyötyajoneuvo, joka noudattaa vuonna 2020 voimaan astuvia todellisiin ajonaikaisiin päästöihin liittyviä vaatimuksia. Daily Hi-Matic Natural Power on ensimmäinen 8-nopeuksisella automaattivaihteistolla varustettu CNG-ajoneuvo. Daily Electric nollapäästöinen, sähkökäyttöinen ajoneuvo. Valikoima takaa parhaat ratkaisut rajoittamattomiin kaupunki- ja esikaupunkitoimituksiin päivällä ja yöllä. Ajoneuvot noudattavat tiukimpia melun ja päästöjen vähentämiseen liittyviä määräyksiä.

Iveco Dailyn ensimmäiset 40 vuotta

 • 1978: ensimmäinen Daily on 17 kuutiometrin pakettiauto, jonka sisätilan korkeus on 210 cm ja jossa on 2,5 litran dieselmoottori.
 • 1984: valikoimaan lisätään uusi Daily 4×4 -malli.
 • 1985: TurboDaily on ensimmäinen kevyt hyötyajoneuvo, jossa hyödynnetään turbodieseltekniikkaa.
 • 1992: ensimmäinen yksikkö valmistuu kokoonpanolinjalta Valladolidin tehtaalla Espanjassa.
 • 1996: Daily-valikoima laajenee, ja valittavana on kaksi erilaista moottoria: 2,5 litran turbodieselmoottori ja uusi, tehokkaampi 2,8 litran moottori.
 • 1998: ECODaily on ensimmäinen kevyt hyötyajoneuvo, jossa on paineistetulla maakaasulla toimiva CNG-moottori.
 • 1999: toisen sukupolven Daily esitellään ja se palkitaan vuoden 2000 pakettiautona. Se on alan ensimmäinen ajoneuvo, jossa käytetään Common Rail -tekniikkaa.
 • 2000: Suzzaran tehtaan lisäksi valmistus aloitetaan myös Brasiliassa.
 • 2004: Daily-valikoima laajenee jälleen tehokkaalla ajoneuvolla, jossa on 3,0 litran turbodieselmoottori ja jonka enimmäisteho on jopa 176 hevosvoimaa.
 • 2004: Daily-ajoneuvojen valmistus aloitetaan myös Kiinassa.
 • 2006: markkinoille tuodaan uusi malli ja elektroninen ohjaus- ja jarruvoiman tasausjärjestelmä (ESP, Electronic Stability Program).
 • 2009: laaja valikoima täydentyy seitsemän tonnin mallilla.
 • 2009: Daily Electric -ajoneuvo.
 • 2010: Daily-ajoneuvoja on myyty maailmanlaajuisesti kaksi miljoonaa kappaletta.
 • 2014: kolmannen sukupolven Daily esitellään ja sille myönnetään Van of the Year 2015 -palkinto. Daily valloittaa markkinat ja saa useita kansainvälisiä palkintoja. Laajaan valikoimaan kuuluu myös uusi Daily Hi-Matic, jossa on IVECOn 8-nopeuksinen automaattivaihteisto. Vaihteistosta tulee myyntimenestys.
 • 2016: Daily Euro 6 jatkaa menestyksen tiellä ja vie ajoneuvojen tehokkuuden uudelle tasolle: siinä on kehittyneet ominaisuudet, kuten älykäs EcoSwitch PRO -järjestelmä, joka pienentää tarvittaessa automaattisesti vääntömomenttia ja vähentää siten polttoaineen kulutusta tehokkuudesta tinkimättä. Mallissa on myös mullistava BUSINESS UP -sovellus, joka parantaa liitettävyyttä.
 • 2017: markkinoille tuodaan kestävä Daily Blue Power -valikoima, jossa on saatavilla sähkö-, maakaasu- ja dieselversiot. Diesel-versio hyödyntää alan kehittyneintä tekniikkaa ja täyttää kolme vuotta etuajassa vuoden 2020 todellisiin ajonaikaisiin päästöihin liittyvät vaatimukset. Daily Blue Power -valikoiman pakettiautot palkitaan Van of the Year 2018 -palkinnolla.

Lue seuraavaksi