Uutiset

Kuljetuskalusto

Intermat 2018: Helpotusta rengastöihin – Rim Wizard

Rim Wizard -nimellä maailmalla markkinoitava Vanne Welho oli esillä kevään Intermatissa.

Suomalaisen kehitystyön tulos tarjoaa helpotusta lähes aina ”taistelua” vaativiin rengastöihin. Joskus isoja renkaita on vaihdettava tai irrotettava kenttäolosuhteissa. Tällöin Rim Wizard tuo tervetulleen avun työhön tai yleensä mahdollistaa sen suorittamisen. Työkoneissa ja raskaassa kuljetuskalustossa renkaat usein jumittuvat napaan todella piukkaan. Niiden irrottaminen vaatii monesti jopa tuntien voimistelun, ja silti tulos ei ole toivotun kaltainen. Toisella koneella rengasta väännettäessä tai painettaessa saattaa syntyä helposti uusia vaurioita joko vanteeseen, tai pahimmassa tapauksessa itse koneeseen. Valmistaja lupaa Rim Wizardin avulla renkaan irrotuksen tapahtuvan muutamassa minuutissa. Suurin osa ajasta kuluu tuolloinkin työkalun asetteluun paikalleen. Itse irrotusprosessi kestää vain hetken ja on myös turvallinen. Laite painaa rengasta tasaisesti ja vipuvarsien johdosta suurella voimalla, jolloin irtoaminen on mahdollista.
Rim Wizard soveltuu myös O-renkaan vaihtamiseen vuotavan pyörän ollessa paikoillaan koneessa. Laite painaa renkaan sivulta sisään, jolloin lukkorengas voidaan irrottaa ja O-rengas vaihtaa. Pyörä voidaan jälleen helposti kasata uudelleen vanteen puhdistuksen jälkeen Rim Wizardin avulla. Se myös suojaa mekaanikkoa lukkorenkaan irtoamisen yhteydessä rengasta täytettäessä.

Rim Wizard solmi messujen aikana yhteistyösopimuksen englantilaisen Crowland Crane Ltd -yrityksen kanssa. Se tulee toimimaan rengastyökalujen ainoana jälleenmyyjänä Brittein saarilla. Sen myötä Rim Wizard -rengasvälineet olivatkin jo esillä kevään lopulla Donington Parkin formularadalla pidetyssä Vertikal Days tapahtumassa.

 

 

Lue seuraavaksi