Uutiset

Kuljetuskalusto

IAA 2018: Volvon VERA


Volvo esitteli osastollaan VERA-konseptin, joka on itsenäisesti liikkuva puoliperävaunujen siirtelyyn tarkoitettu ajoneuvo ja siihen oleellisesti liittyvä ohjausjärjestelmä.
VERA-konseptia ei ole tarkoitettukaan tieliikenteeseen, vaan suljetuille alueille satamiin ja terminaaleihin, jossa sähkökäyttöiset ajoneuvot liikkuvat itsenäisesti. Ajoneuvot kommunikoivat keskenään ja toiminnanohjaus tapahtuu keskitetysti.


Pienimuotoisin juhlallisuuksin Volvon osastolla näytteillä ollut miljoonas valmistunut FH luovutettiin uudelle omistajalleen, Gesuko Logistik GmbH:lle Saksaan. Luonnollisesti auto oli mallin 25-vuotisjuhlaversio. Gesukolla on ollut Volvoja vuodesta 1976, ja nykyisin kaikki yrityksen 55 vetoautoa ovat Volvoja.


Saksassa puhutaan paljon sähköstä tulevana ajoneuvojen käyttövoimana. Volvolla on mallistossa kaksi täyssähköistä mallia. FL Electric on varustettu yhdellä sähkömoottorilla ja FE Electric kahdella. Jätepakkaajan alustaksi sopii hyvin kuvan kaltainen FE Electric Low Entry -malli, jossa ohjaamoon ei juurikaan tarvitse nousta, sinne pikemminkin kävellään.

Lue seuraavaksi