Uutiset

Kuljetuskalusto

IAA 2018: Apua kippauksiin – Nummi IRMA

Marko Nurmi esitteli IAA:ssa uutta Nummi IRMA -etäseurantajärjestelmää (Independent Remote Monitoring Application). Järjestelmä esitellään pian myös kotimaassa Suomessa.

Irma:n avulla kuljettaja pystyy valvomaan langattomasti älypuhelimensa välityksellä kippaukseen liittyviä seikkoja. Lavan kippauskulma, lavan ylin korkeus, auton rungon sivuttais- ja pituuskallistuma sekä hydrauliikkaöljyn paine ja lämpötila ovat nähtävissä älykännykän sovelluksesta ennen kippausta ja sen aikana. Näin vältytään vahingoilta, jotka syntyvät kaltevalla alustalla kipattaessa.

Järjestelmä kertoo myös liian suuresta hydrauliikkaöljyn paineesta sekä liian korkeasta tai kylmästä öljyn lämpötilasta. Toiminta perustuu kuorma-autoon tai muuhun kippilaitteen sisältävään ajoneuvoon asennettaviin antureihin; kallistus-, paine- ja lämpötila-anturit. Lisävarusteena on saatavana myös hydrauliikkaöljyn suodattimen tukkoisuutta seuraava anturi.

Tiedonvälitys antureiden ja älypuhelimen välillä tapahtuu Bluetoothilla. Kantavuudeksi mainitaan 30 metriä.
Lisäksi järjestelmä voidaan varustaa BTcontrol-toiminnolla, jolloin kipin toimintoja pystyy ohjaamaan älypuhelimella, vaikka montun reunalla seisten. Älypuhelimen helppokäyttöinen sovellus on vapaasti ladattavissa Android- ja iPhone-puhelimiin, vaikka heti toimintojen tutkiskelua varten. Hakusana on ”nummi free”.

 

 

Lue seuraavaksi