Uutiset

Kuljetuskalusto

Huippuvarusteltu ja -turvallinen Actros L

Mercedes-Benz Actros L 1853 LS 4X2 GigaSpace

Mercedes-Benz Actros -kuorma-autojen suurimman ja varustelluimman mallin Actros L:n tilauskirjat avattiin 1. heinäkuuta, ja mallin sarjavalmistus alkaa marraskuussa. Auton on varustettu perinteisellä dieselvoimanlähteellä, ja erityishuomiota on kiinnitetty kuljettajan ajomukavuuteen, ajamisen turvallisuuteen, liitettävyyteen ja auton käyttöajan aikaisten kokonaiskulujen hallintaan.

Pitkän matkan raskaisiin kuljetuksiin tarkoitettuun L-malliin on saatavana kolme eri ohjaamoratkaisua: StreamSpace, BigSpace ja GigaSpace, joiden ääni- ja lämpöeristystä ja käyttömukavuutta on edelleen parannettu. Kuljettajan istuin on 40 milliä aikaisempaa matalammalla, ja autoon saa lisävarusteena erityisen kirkkaat led-ajovalot.

Runsas turvavarustelu

Actros L -mallin turvapuolen vakiovarusteisiin kuuluvat kaista-avustin, etäisyysavustin, MirrorCam-kamerapeilijärjestelmä sekä ABA 5 -aktiivinen jarruavustin jalankulkijatunnistuksella. Valinnaisvarusteina autoon saa S1X-sivuvalvonta-avustimen, joka tunnistaa oikealle puolelle katveeseen mahdollisesti jäävät jalankulkijat ja pyöräilijät sekä kykenee nyt – ensimmäistä kertaa – myös jarruttamaan ja pysäyttämään auton automaattisesti onnettomuusvaaran uhatessa.

Pysäytystoiminto on käytössä 20 kilometrin tuntinopeuteen saakka. Toinen uusi valinnaisvaruste on toisen sukupolven ADA 2 -aktiivinen ajoavustin, joka tunnistaa edellä ajavan ajoneuvon sekä kaistamerkinnät ja mahdollistaa osittain autonomisen ajamisen. Järjestelmä sisältää myös hätäpysäytysavustimen.