Uutiset

Kuljetuskalusto

Hongistolle palkittu Palfinger

Palfinger P 480

Hongisto Oy, oululainen vuonna 1954 perustettu nosturiyritys, hankki uuden kuorma-autoalustaisen Palfinger P 480 -henkilönostimen. Kansainvälinen henkilönostinliitto IPAF palkitsi keväällä juuri tämän mallin Vuoden tuote -tittelillä. Luovutus tapahtui heinäkuun alussa Espoossa MAN Centerin tiloissa, sillä alustana nosturilla on kaksiakselinen MAN TGM 4×4.

Nostimen luovutti Suomessa Palfingerin henkilönostimia edustava CarloMas Europe Oy. Työkorkeus tällä nostimella on 48 metriä ja sivu-ulottuma 31,5 metriä. Kori on levitettävissä 3,9 metriin asti ja se nostaa 600 kg. Kuljetuspituus jää tällä kuitenkin alle kymmenen metrin.

Nostimessa on muutamia ainutlaatuisia ominaisuuksia. Kakkoskorivarsi on korin kanssa teleskoopattavissa 18,25 metriin. Korin jibin, eli lyhyen korivarren kääntökulma on 240 astetta ja lisäksi korin ympäripyöritys on 2×200 astetta.

Kori on mahdollista laskea myös auton alapuolelle esimerkiksi siltatöitä ajatellen. Se ulottuu 14 metriä maanpinnan alapuolelle. Kokonaispainoltaan 18-tonnisen nelivetoalustan kannelle jää isosta nostimesta huolimatta vielä 350 kg kantavuutta.

P 480 edustaa uutta NX-sarjaa. Siitä on ehditty nyt jo esitellä myös 55-metrinen malli, joka asennetaan kolmiakseliselle alustalle.

Menee hankaliin paikkoihin

Toimitusjohtaja Mariia Yrjö-Koskinen kertoo investoinnin perusteeksi laitteen monipuolisuuden ja parhaimmat ominaisuudet. Nelivetoalusta soveltuu Pohjoisen olosuhteisiin ja kaksiakselisena se pääsee ahtaisiin ja hankaliin paikkoihin. Kokonaispituus on vain 9,9 metriä ja kokonaiskorkeuskin jää kohtuulliseksi. Yrjö-Koskinen kehuu myös laitteen automaattista mittausta ja siten automaattista kuormankantoa aina 31,5 metrin sivu-ulottumaan asti tämän kokoluokan autossa.

Hongiston autoon asennettiin laajasti optiovarusteita, kuten hydrauligeneraattori, jolloin laite on riippumaton ulkopuolisesta sähkölähteestä esimerkiksi sähkötyökaluja käytettäessä.

Lue seuraavaksi